Buna seara.
Am mai scris si in urma cu cateva luni legat de cazul meu. In luna iulie anul trecut intentionam sa plec din curtea casei cu masina si am virat cu spatele pentru a iesi in drumul principal, senzorii masinii m-au avertizat si in acel moment un barbat a pus mainile pe masina si am oprit imediat. M-am speriat mai ales ca eram insarcinata in luna a 7-a in acel moment. Impreuna cu acest barbat pe trotuarul din fata casei era si o femeie. I-am invitat in curte daca i-am lovit, daca e cazul sa mergem la spital sau nu. Totul a decurs normal, doamna si domnul in cauza nu au suferit nici o vatamare, au plecat acasa asigurandu-ma ca nu li s-a intamplat nimic.
In aceeasi zi, seara, doamna s-a prezentat la Urgenta acuzand diverse dureri...dar din documentele medicale problemele de sanatate specifice varstei nu aveau nici o legatura de cauzalitate cu presupusul accident. In aceeasi dupa amiaza politia mi-a ridicat permisul si incadrandu-ma la infractiunea de paradirea locului accidentului. S-au dat declaratii, doamna nu a depus plangere penala...insa de aproape un an eu nu am permis si mai rau decat atat nu stiu nici cand se va intampla asta.
Va adresez rugamintea de a ma sfatui ce demersuri sa facem, cui s ne adresam ce trebuie facut in acest caz.
Multumesc mult pentru raspuns. Am depus o cerere de urgentare si am primit raspunsul prim procurorului cu amenda pentru ca am indraznit sa solicit urgentarea solutionarii cazului. Considerati ca mai exista si alte cai prin care pot pune in miscare lucrurile astfel incat sa se incheie acest caz, indiferent de solutia data?
Da, puteti depune contestatie la judecatorul de drepturi si libertati de la instanţa căreia i-ar reveni competenţa să judece cauza în primă instanţă, solicitand accelerarea procedurii.
Cititi art. 488^1 c.p.p. si urm.