avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Suspendare permis de conducere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Suspendare permis de conducere

Buna seara.
Am mai scris si in urma cu cateva luni legat de cazul meu. In luna iulie anul trecut intentionam sa plec din curtea casei cu masina si am virat cu spatele pentru a iesi in drumul principal, senzorii masinii m-au avertizat si in acel moment un barbat a pus mainile pe masina si am oprit imediat. M-am speriat mai ales ca eram insarcinata in luna a 7-a in acel moment. Impreuna cu acest barbat pe trotuarul din fata casei era si o femeie. I-am invitat in curte daca i-am lovit, daca e cazul sa mergem la spital sau nu. Totul a decurs normal, doamna si domnul in cauza nu au suferit nici o vatamare, au plecat acasa asigurandu-ma ca nu li s-a intamplat nimic.
In aceeasi zi, seara, doamna s-a prezentat la Urgenta acuzand diverse dureri...dar din documentele medicale problemele de sanatate specifice varstei nu aveau nici o legatura de cauzalitate cu presupusul accident. In aceeasi dupa amiaza politia mi-a ridicat permisul si incadrandu-ma la infractiunea de paradirea locului accidentului. S-au dat declaratii, doamna nu a depus plangere penala...insa de aproape un an eu nu am permis si mai rau decat atat nu stiu nici cand se va intampla asta.
Va adresez rugamintea de a ma sfatui ce demersuri sa facem, cui s ne adresam ce trebuie facut in acest caz.
Cel mai recent răspuns: Cezara2017 , utilizator 16:26, 17 Mai 2018
Imi aduca aminte de cazul dvs. Incercati sa depuneti o cerere motivata pentru urgentarea solutionarii.
Ar fi trebuit sa va asigurati apararea.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Multumesc mult pentru raspuns. Am depus o cerere de urgentare si am primit raspunsul prim procurorului cu amenda pentru ca am indraznit sa solicit urgentarea solutionarii cazului. Considerati ca mai exista si alte cai prin care pot pune in miscare lucrurile astfel incat sa se incheie acest caz, indiferent de solutia data?
Da, puteti depune contestatie la judecatorul de drepturi si libertati de la instanţa căreia i-ar reveni competenţa să judece cauza în primă instanţă, solicitand accelerarea procedurii.
Cititi art. 488^1 c.p.p. si urm.

Multumesc mult pentru raspuns. Tinem legatura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere Cezara2017 Cezara2017 Buna ziua, Mi-a fost retinut permisul de conducere in urma unui eveniment intamplat in luna iulie 2017, eu fiind insarcinata in luna a 7-a, am iesit cu ... (vezi toată discuția)
Accident de circulație vă rog să mă lămurească și pe mine ... Boianu Boianu Accident de circulație Vă rog să mă lămurească și pe mine cineva dacă este posibil ca un vârstnic care a traversat șoseaua prin loc nepermis și a ... (vezi toată discuția)
Permis reținut pentru alcool Pao29 Pao29 Bună seara. În urma cu 1 an mi s-a reținut permisul de conducere. Am fost depistat cu alcoolemie de 1.15 în sânge. Mi s-a întocmit dosar penal iar acum ... (vezi toată discuția)