avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Act custodie minor pierdut
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Act custodie minor pierdut

Bună ziua. Prietena mea are 17 ani, iar eu am 18. Eu am domiciliul stabilit în Germania de 3 ani, iar ea stă în România. Anul acesta ar vrea să vină pe parcursul verii aici pentru a putea vedea unele orașe din țară. Pwntru asta am nevoie de procură notarială din partea mamei. Tatăl ei este decăzut total din drepturi de la 1 an după ce s-a născut, iar sentința din care reiese acest lucru a pierdut-o anul trecut în Franța. La arhiva judecătoriei Reșița, doamna de la arhivă a căutat actul în Computer, în niște dosare pe care ei le numesc "arhiva" și în Opisuri, iar actul nu a fost găsit. Deasemenea a spus că nu se poate face cerere de emitere duplicat. Mai avem doar un singur act legat de pensia alimentară: "Solutia pe scurt: Admite acţiunea civilă formulată de reclamanta POPESCU LIDIA, reprezentant legal minorei MARIŞESCU CRISTINA MARIA , împotriva pârâtului MARIŞESCU HOREA MIHAI , şi, în consecinţă: Majorează pensia de întreţinere stabilită în favoarea minorei MARIŞESCU MARIA CRISTINA, născută la data de 04.01.2001, prin sentinţa civilă nr.5924/23.12.2004, pronunţată de Judecătoria Reşiţa în dosar nr. 6616/2004, de la suma de 73,5 lei lunar , la suma de 150,0 lei lunar , începând de la data introducerii acţiunii , 30.06.2010 şi până la majoratul minorei sau noi dispoziţii. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi 13.12.2010.". Actul acesta bănuiesc ca nu este de ajuns. Ce altceva am mai putea face? Tinpul este scurt, deoarece în 15 iunie ar trebui să fie plecarea. Mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2018
tauberandrei, utilizator
Cel mai recent răspuns: tauberandrei , utilizator 08:41, 17 Mai 2018
Buna seara,
Minora, insotita de mama ei, sa mearga la arhiva judecatoriei resita si sa solicite actul pierdut.
Daca nu reuseste sa apeleze la un avocat care stie ce sa ceara.
Mulțumesc frumos de răspuns. La arhivă au foat de două ori, dar grefiera a spus că actul nu mai există, deși îmi este greu să cred asta. Cât despre avocat... am sunat la 3 avocați și toți mi-au spus că nu se ocupă de asemenea lucruri, ci mai mult de "chestii penale".

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Minora, insotita de mama ei, sa mearga la arhiva judecatoriei resita si sa solicite actul pierdut.
Daca nu reuseste sa apeleze la un avocat care stie ce sa ceara.

Încercați să întrebați avocații cât va cer sa rezolve problema si o vor rezolva.
Ei se ocupa de penal pentru ca in civil nu se dau bani...
De aceea v-au a spus asa...ca nu au timp...decat daca sunt platiti...
Dacă lucrează în penal pot scoate rezultat cu mult mai bun decat cei din civil...zic eu...
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu vor. Mi s-a spus în față... am văzut și eu un tabel al onorilor... într-adevăr se plătește puțin pentru lucruri de genul. Și cum au spus: "nu avem timp pentru lucruri civile". Chiar nu știm ce să facem. Actul cu paragraful de mai sus precizează că mama este reprezentant legal. Dar de tată nu zice nimic, înafară de pensia alimentară. Ar fii la noroc, pe cine nimerim la vamă. Și să riscăm, am putea avea ca urmare unele consecințe.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Încercați să întrebați avocații cât va cer sa rezolve problema si o vor rezolva.
Ei se ocupa de penal pentru ca in civil nu se dau bani...
De aceea v-au a spus asa...ca nu au timp...decat daca sunt platiti...
Dacă lucrează în penal pot scoate rezultat cu mult mai bun decat cei din civil...zic eu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

* părinte decăzut din drepturi (dovadă pierdută) tauberandrei tauberandrei Bună ziua. Există posibilitatea ca un minor să treacă granița fără semnătura ambilor părinți, în cazul care unul dintre ei, respectiv tatăl, este ... (vezi toată discuția)
*urgent* părinte decăzut din drepturi (dovadă pierdută) tauberandrei tauberandrei Bună ziua. Există posibilitatea ca un minor să treacă granița fără semnătura ambilor părinți, în cazul care unul dintre ei, respectiv tatăl, este ... (vezi toată discuția)
Certificat nastere elenae elenae Buna ziua, ma poate lamuri cineva? Soacra mea si-a pierdut certificatul de nastre locuieste in Constanta si are 80 de ani, dar a fost nascuta in Ialomita. Am ... (vezi toată discuția)