avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mașină avariată de persoană necunoscută. Nu am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mașină avariată de persoană necunoscută. Nu am CASCO, cum îmi recuperez paguba dacă vinovatul nu va fi identificat?

Buna ziua!

Astazi, in timp ce ma deplasam cu autoturismul personal pe o straduta din spatele blocului in care locuiesc, o persoana, probabil un copil, a aruncat de la etaj un balon plin cu apa, care a cazut pe luneta autoturismului, spargand-o in mii de bucatele. Cioburile au cazut peste copiii mei in varsta de 3 luni, respectiv 6 ani, care se aflau pe bancheta din spate in scaunelele lor. Din fericire au fost doar speriati, nu si raniti. Am sunat la Politia Locala, care m-a indrumat sa sun la Politia Municipala, iar operatorul de acolo a promis ca va trimite un echipaj la fata locului, insa au trecut cam doua ore si n-a venit nimeni.

Nu sper ca autorul va fi identificat, asa ca intrebarea mea este ce ar trebui sa fac in continuare, mai precis as vrea sa stiu daca prejudiciul imi poate fi reparat de vreo autoritate sau alta entitate, iar daca da, cum ar trebui sa procedez. Nu mai am asigurare CASCO de cativa ani, am RCA valabil.

Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 18 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 15:13, 23 Mai 2018
Am anumite suspiciuni, in sensul ca la cateva minute de la incident am vazut un copil care se uita pe fereastra exact in zona producerii incidentului. Insa putea la fel de bine sa fie o intamplare.

Eu stau pe scara B, incidentul s-a produs in dreptul scarii A. Sunt 16 apartamente pe scara A, cu vedere pe spate, spre locul respectiv. Din acestea s-ar putea exclude 8 apartamente, avand in vedere locul producerii incidentului precum si distanta pe care erau vizibile fragmente de balon. Probabil ca numai in unele dintre aceste 8 apartamente locuiesc si copii, probabil ca dintre acestia unii erau la scoala (era ora 11:50 - 11: 55 dimineata). Personal insa nu pot sa desfasor astfel de investigatii, nu cunosc persoanele care locuiesc pe scara A, si chiar daca as cunoaste, nu cred ca cineva mi-ar oferi vreo informatie despre vecinii directi, cu atat mai putin sa se implice mai mult.

Ma bucur ca am scapat doar cu atat, fetita de 3 luni era in scaunelul ("scoica") ei, cu fata spre luneta care s-a spart, cioburile au ajuns peste ea, insa din fericire nu a fost ranita deloc. Va multumesc pentru timpul si sugestiile dvs.!
Este relativ simplu de identificat. Balonul a venit de la o mare inaltime daca a facut praf geamul. Etajul 3,4. Mers din usa in usa, explicat frumos, prezentandu-le riscul unui proces. Lasati o foaie la avizier. Discutat cu vecinii si inistat cu familia al carui copil a aparut rapid la geam. Orice copil care face ceva de genul, se ascunde apoi se uita iar. Amititi-va din copilarie.

Nu lasati in seama autoritatii, in 3 luni primiti formularul standard cu autor necunoscut.
Ultima modificare: Vineri, 18 Mai 2018
publisher, utilizator
Buna ziua "bogde" .
Va sugerez sa supravegheati, de la distanta, pentru va mari/largi campul vizual, zona in care s-a petrecut incidentul.
Cu siguranta aceasta "distractie stupida" se va repeta.
Daca puteti fotografia/filma, ar fi perfect. In cazul in care instanta accepta, constituie o proba.
In rest, procedati in confirmitate cu cele ce va au fost sugerate in raspunsurile precedente.
Succes.

@publisher Aveti dreptate, copilul pe care il "suspectez" locuieste la etajul al patrulea.

@Adrian Sulea Sper din toata inima ca nu va mai repeta, am convingerea ca nu a vrut sa provoace pagubele pe care le-a facut si ca a realizat ca fapta sa putea avea consecinte si mai grave.

Doua poze exemplificative:
[ link extern ]
[ link extern ]

Ma intreb daca asociatia de proprietari poate fi implicata in vreun fel. Imi imaginez ca daca aceeasi paguba ar fi fost provocata de desprinderea unui element de pe fatada blocului, datorata sa zicem neglijentei, atunci asociatia ar fi putut sa fie trasa la raspundere. Nu vreau sa plateasca asociatia, dar cred ca m-ar putea sprijini in identificarea celui vinovat.

Va multumesc tuturor pentru sfaturi!
Buna ziua "bogde".

1. Ati afirmat : ""@publisher Aveti dreptate, copilul pe care il "suspectez" locuieste la etajul al patrulea"".
Aveti probe in acest sens sau este doar o supozitie/presupunere strict personala ?
Ati identificat apartamentul ?
Ati luat legatura cu parintii acelui copil ?
De unde stiti faptul ca "am convingerea ca nu a vrut sa provoace pagubele pe care le-a facut si ca a realizat ca fapta sa putea avea consecinte si mai grave" ???
Este doar o alta "supozitie/presupunere" ?
Ce discernamant are un copil despre care afirmati faptul ca "Probabil ca numai in unele dintre aceste 8 apartamente locuiesc si copii, probabil ca dintre acestia unii erau la scoala (era ora 11:50 - 11: 55 dimineata)" ???
2. Cred ca nu inteleg anumite aspecte. Si anume:
A. Se facea vorbire despre, va citez : "Am depus plangere si m-am constituit parte civila".
Pentru un dosar "in rem" ? Sau n-am inteles eu la ce anume ati facut referire ?
Ati comunicat institutiei la care ati depus "plangerea" constatarile/presupunerile dumneavoastra referitoare la acest incident (eventual, cu probe) ???
B. Ati adresat/postat nedumerirea dumneavoastra : "Ma intreb daca asociatia de proprietari poate fi implicata in vreun fel. Imi imaginez ca daca aceeasi paguba ar fi fost provocata de desprinderea unui element de pe fatada blocului, datorata sa zicem neglijentei, atunci asociatia ar fi putut sa fie trasa la raspundere. Nu vreau sa plateasca asociatia, dar cred ca m-ar putea sprijini in identificarea celui vinovat" .
Aveti cunostinta asupra faptului ca ar fi avut loc "desprinderea unui element de pe fatada blocului" ??? Aveti, in acest sens, probe doveditoare ???
Ori este vorba despre "un balon plin cu apa", precum ati postat prima data, ori este vorba despre altceva.
Va rog sa specificati.
3. Inteleg faptul ca doriti sa va recuperati prejudiciul ce v-a fost creat (inlocuirea lunetei cat si curatirea autoturismului).
4. Intrebare: indiferent de la cine ?
5. Incercati sa respectati legea in vigoare. Am convingerea ca si legea va va respecta pe dumneavoastra.
Nu cautati subterfugii. Actiunile de acest gen nu sunt benefice.
6. Pentru orice alte probleme, conexe cu problema dezbatuta, putem dialoga pe acest forum/site.

Va doresc mult succes.

Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2018
Adrian Sulea, Consultant credite si finantari

Alte discuții în legătură

Distrugere sau .. ce ? ContSters240593 ContSters240593 Pe data de 5 aprilie, pisica mea a cazut de la etajul 5 si a spart luneta unei masini, parcata in fata blocului. In seara zilei cu pricina, suna la usa mea ... (vezi toată discuția)
Protocol predare-primire. constantin asandei constantin asandei Din asociatia noastra compusa dintr-un bloc cu trei scari a cate 20 apartamente fiecare, o scara s-a desprins constituindu-si propria asociatie de proprietari. ... (vezi toată discuția)
Parcare langa bloc MiriGeorge MiriGeorge Buna ziua Locuiesc la etajul 1 al unui bloc cu 4 etaje. Si eu si vecina de la parter ne parcam masinile sub geam. Intr-o dimineata la 5 s-a auzit un zgomot ... (vezi toată discuția)