avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Garantie nerestituita de către proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Garantie nerestituita de către proprietar

Bună ziua,
Am încheiat un contract de închiriere pe 1 aprilie, eu avand calitatea de chiriaș. În contract, proprietarul se angaja sa ne restituie garanția de 600 euro pe care am plătit-o la debutul contractului. Am semnat amândoi actul de final. Nici pana azi nu am primit banii. Unde as putea sa depun o plângere? Civila? Penala? Va mulțumesc pentru sugestii
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2018
simone_demouvoir, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:16, 17 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pretentiile in aceasta situatie sunt de natura civila, temeiul de drept fiind reprezentat de art. 1546 C. civ. in conformitate cu care "Arvuna se restituie cand contractul inceteaza din cauze ce nu atrag raspunderea vreuneia dintre parti."
Mai este o problema
trebuie sa cunoasteti ca intretinerea se afisaza la imobilele de locuit in comun pentru una sau doua luni in urma
Dv ati avut in vedere acest amanunt ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen prescriptie drept la actiune Irina S. Irina S. Se poate stabili intr-un antecontract de v-c o clauza prin care partile sunt de acord ca dreptul la actiune pentru obtinerea unei HJ care sa tina loc de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, vreau sa reziliez contractul de închiriere întrucât ... axymede axymede Buna ziua, Vreau sa reziliez contractul de închiriere întrucât propietarul mă obliga sa platesc și fondul de achizitie camere video, fond reparații ... (vezi toată discuția)
Nunta 2020, stare de urgenta MariaMaria15 MariaMaria15 Buna ziua! In luna mai aveam programata nunta intr-o locatie din oras. Am incheiat un contract de prestari servicii, data la care am achitat suma de 1500 de ... (vezi toată discuția)