avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act vanzare-cumparare contestat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act vanzare-cumparare contestat

Buna ziua. Bunicii mei au facut un act de vanzare-cumparare matusii mele. Astfel l-au exclus de la mostenire pe tatal meu. Se poate face contestatie avand in vedere ca matusa mea nu a muncit ani de zile, deci nu a avut nici un venit!!! Iar in momentul ""cumpararii"" ea traia din alocatii. Cum ar fi putut cumpara o casa fara venit? Intre timp bunicul meu a murit, dar bunica traieste. Pot contesta si sanatatea mintala?
As putea cere de la anaf ceva pentru a demonstra ca ea nu a avut venituri? Si in astfel de cazuri cum se procedeaza? Este un fel de evaziune fiscala? Ce alte motive mai pot spune pentru a dovedi ca totul este de fapt o donare/mostenire?
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2018
cata9416, utilizator
Cel mai recent răspuns: cata9416 , utilizator 20:16, 18 Mai 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru raspuns. Eu sunt destul de sigura ca este o problema care tine si de ANAF. Deoarece nu a avut loc de munca multi ani si deci nu a avut venituri. Mai ales o suma atat de mare sa cumpere o casa. Ar putea fi luata casa de ANAF sau de o astfel de institutie? Sau astfel le determin sa recunoasca ca a fost de fapt mostenire/donatie si astfel sa se faca impartirea corecta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema mostenire-acte ciprian_manea ciprian_manea Buna seara! In urma cu 50 de ani, bunicul meu a cumparat impreuna cu sora lui o casa. In urma cu 4 ani s-a dezbatut iesirea din indiviziune intre ... (vezi toată discuția)
Mostenire lia19 lia19 Am nevoie de un sfat.Matusa mea care nu are copii vrea sa -mi lase apartamentul pe care-l detine.Iese din discutie contractul de vanzare -cumparare datorita ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare-cumparare ap_razvan ap_razvan Buna ziua! Am o nelamurire daca bunica din partea tatalui a murit dar si tatal meu iar sora lui tata, matusa a primit mostenire casa parinteasca prin act de ... (vezi toată discuția)