Buna ziua, sunt proprietarul unui apartament în sectorul 3, din București. Din 2014 beneficiez de un loc de parcare pe care l-am platit in fiecare an. Menționez că de la începutul anului administrația taxe locale și impozite au modificat o lege a obținerii locurilor de parcare și anume : de la 02.02.2018 au introdus un punct din decizie .
Menționez că eu am domiciliul pe Călărași și nu am avut timp și nici bani cu sacul sa merg sa schimb adresa pe actualul imobil din sectorul 3. Dețin un autoturism înmatriculat de asemeni tot pe Călărași identica cu adresa din buletin. La fel nu doresc sa o schimb pe București deoarece taxele sunt foarte mari !
In noul regulament pe care l-au votat împreună cu locuitorii din București, sa nu mai aibe voie sa parcheze cei din afara Bucureștiului! Întrebarea mea este următoarea?
Eu dețin deja apartamentul , locuiesc permanent aici prin documente legale, dar nu am dreptul la un loc de parcare care este chiar al blocului! Sunt nevoit să înscriu mașina sa le dau lor banii pe impozit???
De când ne obligă unii sa le dam bani???
De când se face discriminare între populație ?
Dacă stau cu acte în regulă ,mașina a cui este??? Nu este tot a mea?
Dpdv precizez că poate fi vorba și de un abuz în serviciu dar și cazul unor urmări grave la adresa celor din afara capitalei!
Dacă mașina este în leasing - legea spune că plata taxelor de face pe adresa proprietarului, iar daca proprietarul este din Pitești normal acolo se plătesc taxele, deci iarăși un abuz , mai nou este faptul că se vor face licitații publice și cine da mai mult, primește loc de parcare!
Deci se urmărește prin teritoriul capitalei sa se facă abuzuri și să obțină banii și din aer!
Vă rog să mă ajutați să știu dacă pot obține doar UN loc de parcare fara sa schimb numerele pe București!
Cu stima.
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu neaparat , stimata @mirela gabi , tocmai inexistenta unor derogari impiedica abuzurile . Si in municipiul nostru exista aceasta conditie , sa platesti taxele si impozitele in acest loc . Nu incaseaza alta localitate impozitele , iar facilitatile unde nu platesti nimic . Din acesti bani se fac alte parcari . La noi , taxa de parcare e minuscula ( anul acesta - 85 lei pe intregul an ) . Inclusiv o parte din impozitele pe salarii , colectate la nivel national , se defalca pentru localitatea de domiciliu stabil , nu pe flotant . Deci , la dvs. profita de toti banii localitatea de domiciliu , nu cea pentru care aveti flotant , ori , inclusiv pe acesti bani se dezvolta localitatile . Si e de competenta consiliilor locale sa hotarasca in ce fel repartizeaza locurile de parcare cetatenilor din ale caror taxe le-au construit .
da, sunt angajata la o institutie publica, in orasul unde solicit loc de parcare si fac naveta in weekend, la domiciliul legal; sunt foarte multi care refuza sa plateasca un loc de parcare pe motiv ca nu vor, iar noi vrem sa dam bani la bugetul local, dar ne impiedicam de aceasta conditie;
adriandimitriu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dacă vorbim de politici publice, mi se pare corect ca primăria și CL sa țină partea localnicilor din două motive: unul constă în plata taxelor; al doilea, mult mai puternic, se numește vot. Legal, e o decizie a CL și atât.
Obtinere loc parcare
nimenea
Buna ziua! In urma casatoriei mi am pastrat in buletin aceeiasi adresa unde am locuit inaintea casatoriei.Acum stau cu sotul intr un apartament din magurele ... (vezi toată discuția)
Parcare
ali-ami
Buna seara,va cer ajutorul deoarece nu stiu cum sa procedez....vecinul care detie parcare a decedat,sotia si fiul(are gr de handicap) au dat masina,de 2 sapt ... (vezi toată discuția)