avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia

Un angajat isi da demisia. El mai are de luat 8 zile de concediu de odihna din anul anterior, 2017, plus cele aferente perioadei lucrate in anul acesta.
In temenul de preaviz poate sa isi ia concediu de odihna ?
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2018
adrianilies, utilizator
Cel mai recent răspuns: adrianilies , utilizator 08:57, 18 Mai 2018
Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele.
Prin urmare, pe durata preavizului se poate lua CO. Intr-adevar, cererea de CO ar trebui sa fie aprobata de angajator.

Concediu de odihna nu va suspenda perioada de preaviz,acesta nefiind o cauza de suspendare a perioadei de preaviz.
Astfel, durata preavizului si perioada de concediul de odihna se suprapun.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie si concediu de odihna in preaviz ozana_alexandra ozana_alexandra Buna ziua. Mi-am inaintat demisia de la firma unde lucrez si am solicitat ca zilele de preaviz sa imi fie acoperite cu zile din concediul de odihna pe care ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna in perioada de preaviz Daliborka Daliborka Buna ziua, in cazul in care un angajat este in perioada de preaviz (in cazul demisie) si doreste sa isi ia concediu de odihna neefectuat, in acest caz se ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihnă și preaviz adrian-alex adrian-alex Bună ziua, Am următoarea situație. În data de 16 noiembrie am depus o cerere de efectuare a concediului de odihnă care a fost aprobată. Din motive ... (vezi toată discuția)