avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua

Nu ma m-ai inteleg cu sotul in nici o privință el sta mereu plecat de acasa eu stau zi de zi singura,eu nu am voie sa ies singura.Asi vrea sa plec inafara fara acordul lui.Ce trebuie sa fac?Mentionez ca la mijloc este si un copil de 3 anisori.
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 18:42, 18 Mai 2018
Buna ziua
Plecati, nimeni nu va poate impiedica.
Daca vreti sa plecati cu copilul atunci trebuie si acordul tatalui.
Va sfatuiesc sa va ganditi si la un eventual divort.
Dvs nu aveți nevoie de acordul soțului pentru a părăsi țară, însă copilul nu poate fi scos fără acordul ambilor părinți.
Desigur, instanța poate înlocui consimțământul tatălui dacă apreciază că este în interesul superior al copilului părăsirea României alături de mamă.În acest sens, se poate formula acțiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasirea romaniei cu un minor RodicaIonela RodicaIonela Sunt divortata si am o fetita de 5 anisori , as vrea sa plec cu ea in strainatate , minora mi-a fost incredintata mie , vreau sa stiu daca am nevoie de procura ... (vezi toată discuția)
Adoptia copilului de 11 ani de catre sotul mamei loana009 loana009 Buna ziua, Sunt recasatorita de 5 ani si am din prima casatorie un baietel de 11 ani. Tatal lui nu-l mai viziteaza de 4 ani si nu-i plateste pensie ... (vezi toată discuția)
Doresc ca actualul soț să-mi adopte copilul dintr-o căsătorie anterioară. de unde încep demersurile? 4carmen0 4carmen0 Doresc ca copilul meu, dintr-o casatorie anterioara, sa fie adoptat de actualul meu sot. De unde incep demersurile? In cazul in care adoptia nu este ... (vezi toată discuția)