avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Serviciul\"deseuri menajere\" pe care nu il utilizez.
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Serviciul"deseuri menajere" pe care nu il utilizez.

Am avut grija de o batrana care mi-a lasat la tara casuta ei cu gradina.Rudele ei vecine nu au impartasit alegerea batranei.Acum strada sa asfaltat si primaria satului a introdus serviciul de gunoi care se ridica de la poarta fiecaruia.Mama mea merge acolo in sat in fiecare luna,insa nu sta acolo.Ea nu pune gunoiul la poarta .Eu nu am nevoie de acest serviciu pentru ca acolo in sat nu locuim noi.Avand gradina am facut o groapa,ceea ce este biodegradabil si hartie fac compost.Plasticul sau fierul mi-l transport unde locuiesc.Pot sa imi gestionez deseurile respectand legile in vigoare,pentru ca pe acolo mama mea trece ocazional.Pana acum acolo in sat nu a existat acest serviciu,pentru ca lumea are gradini si isi gestionau singuri deseurile menajere.Vecinii au vazut ca mama nu lasa gunoiul la poarta,nici nu are ce sa lase pentru ca de putinul care rezulta ma ocup eu respectand normele in vigoare.Dar vecinii au spus ca ma reclama la primarie ca eu nu am facut contract.Daca eu nu utilizez un serviciu,nu locuim acolo in sat,ocazional cand mergem acolo ne
gestionam deseul conform legilor in vigoare de ce sa activez un serviciu pe care eu sau mama nu il utilizam uzual.Hai sa platim gunoiul care nu este pentru ca asa vor vecinii.Asta pentru ca vecinilor nu le santem simpatice.Va rog sa ma informati daca puteti ce pot eu sa fac mai bine pentru ca eu nu vad ca e bine sa activez un serviciu pe care eu nu il folosesc.Noi nu locuim acolo.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mamaia7 , utilizator 17:41, 20 Mai 2018
Daca nu aveti contract incheiat cu firma care colecteaza gunoiul din sat, aceasta nu va ridica gunoiul chiar daca il puneti la poarta. Firmele de colectare gunoi menajer au propriile tomberoane pe care le pun la dispozitia cetatenilor.
Daca respectati normele de mediu si nu depozitati gunoi in locuri nepermise (pe malul apelor, in aproierea fantanilor, langa proprietatea vecinilor, etc.), orice reclamatie depusa la primarie sau la agentia de mediu se va verifica in teren de catre inspectori si nu se va confirma o ilegalitate in baza careia sa primiti o amenda contraventionala.
Groapa in care depozitati gunoiul pentru compost sa fie cat mai departe de proprietatea vecinilor si eventual acoperita/ protejata impotriva ploilor, zapezii, temperaturilor ridicate, etc. si sa nu fie situata liber, pe directia propenderenta a vantului din regiune.
Multumesc frumos,Domnul sa va rasplateasca.M-am linistit.Nu am lasat nimic la poarta.Respectam toate conditiile se mediu privind tratarea deseurilor menajere.Va multumesc din suflet,sunt fericita.O zi frumoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! locuim in mioveni ,jud arges.de 3 ani am cumpărat ... Ionela Popescu Ionela Popescu Buna ziua! Locuim in Mioveni ,jud Arges.De 3 ani am cumpărat un teren in localitatea Stalpeni, unde am înființat o gradina de legume.De aproximativ 2 ani ... (vezi toată discuția)
Taxa obligatorie pentru ridicarea gunoiului MariusAnA MariusAnA Buna ziua Bunicii mei au primit ieri un plic trimis de primarie (rural) cu un titlu executoriu in care sunt anuntati ca au o restanta de 430 lei. In acea ... (vezi toată discuția)
Care este legea in baza careia se plateste taxa de habitat? edy120376 edy120376 Am rugamintea sa-mi spuneti care este legea care reglementeaza taxa de habitat. M-am trezit cu o factura in care trebuie sa platesc taxa de habitat pe Martie, ... (vezi toată discuția)