avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... antecontract si contract - ce taxe platesc vanzatorii?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

antecontract si contract - ce taxe platesc vanzatorii?

Buna ziua,

puteti sa ma ajutat in legatura cu contract pentru prima casa: cumpar un apartament de 3 camere in Cluj la pretul de 60 000 euro, de la 2 proprietari (persoane juridice, 2 firme). Eu sunt persoana fizica. La incheierea contractului, eu platesc taxele notariale, si ce fel de costuri mai sunt. Pe mine nu ma intereseaza numai partea mea, ci si suma pe care trebuie sa plateasca vanzatorii (de ex. platesc ei impozit sau tva? daca da, tva de 19 sau de 5%?) Multumesc anticipat. Iar in legatura cu antecontract, trebuie un termen. De exemplu, numarul de zile pe care scriem ar trebui zile lucratoare sau nu?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 18:15, 30 Octombrie 2009
[ link extern ]
Vor plati TVA de 5%!B-)
Iar numarul de zile trecute in antecontract se refera la zilele calendaristice , nu lucratoare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota 5% tva locuinte noi iulys iulys Buna ziua, In data de 17.09.2009 am semnat un antecontract pentru achizitionarea unei locuinte noi prin programul \"Prima Casa\". Pretul apartamentului ... (vezi toată discuția)
Cuantumul tva pentru o locuinta noua addi68 addi68 In cazul contractarii unei locuinte constructie noua, TVA aplicabil este de 5% daca, una din conditii este ca pretul acesteia fara TVA sa nu depaseasca 380 000 ... (vezi toată discuția)
Tva pentru tranzactiile imobiliare intre persoane fizice? cintus cintus Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine, daca puteti in urmatoarea situatie: Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare imobil ce urmeaza a se ... (vezi toată discuția)