avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nulitatea procesului verbal de constatare a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Nulitatea procesului verbal de constatare a contraventiei

Buna ziua ! Am primit o sanctiune contraventionala la OUG 195/2002 in valoare de 580 lei, cu dreptul de a achita in 48 ore jumatatea din minimul amenzii adica 290 lei dar agentul constatator a mentionat in procesul verbal ca jumatate din valoarea sanctiunii ar fi 280 lei. Pot solicita instantei de judecata anularea procesului verbal pentru acest fapt? Mentionez ca am achitat jumatate din minimul amenzii, respectiv suma de 280 lei si daca in instanta pot cere si restituirea sumei respective. Va multumesc !
Buna ziua,
Daca instanta dispune anularea procesului-verbal de contraventie, puteti solicita restituirea sumei de bani respective.
Sunt indeplinite si conditiile de anulare a pvcc ?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din punctul meu de vedere, nu!
Este o simplă eroare materială, nesusceptibilă de a avea ca efect anularea procesului verbal!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Motivul pe care doriti sa il invocati nu duce la anularea pv de contraventie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amendă auto, aplicare eronată sancțiune. ce șanse de reușită ar avea contestarea pv? eduard1987 eduard1987 Buna ziua Am primit o amenda auto ptr depasirea vitezei legale pe un tronson de drum cu 70km/h limita. Amenda este pentru viteza de 86km/h, scrisa si in PV ... (vezi toată discuția)
Anulat proces verbal de contraventie CODREANU CRISTINA CODREANU CRISTINA Buna ziua ma puteti lamuri ,ce insemana ,,anulat in parte proces verbal seria nr......incheiat de catre intimata si inlatura sanctiunea complementara si ... (vezi toată discuția)
O amenda foarte mare! danyboy88 danyboy88 Buna ziua,ieri am primit o amenda,in care sunt trecute urmatoarele fapte: -conducerea unui autovehicul,fara centura de siguranta; -folosire telefonului,fara ... (vezi toată discuția)