avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Anulat proces verbal de contraventie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Anulat proces verbal de contraventie

Buna ziua ma puteti lamuri ,ce insemana ,,anulat in parte proces verbal seria nr......incheiat de catre intimata si inlatura sanctiunea complementara si pecuniara aplicata pentru fapta contraventionala prevazuta de art.100 alin.3 lit.d din OUG nr.195/2002?Suma procesului verbal este de 1160 lei amenda de circulatie achitat in termen jumatate din minimin 48 de ore adica 580 lei.Da la anulare in parte a procesului verbal cat a fost anulat si cat a fost mentinut?
Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2019
CODREANU CRISTINA, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:49, 28 Mai 2019
100/3/d inseamna ca ati trecut pe rosu la semafor.
probabil instanta a retinut ca fapta nu e dovedita si toate sanctiunile aplicate pentru aceasta fapta au fost anulate.
inseamna, deci, ca nu mai datorati amenda aplicata.
daca ati platit-o deja, cu hotararea definitiva faceti cerere de restituire la finante.

anulare in parte se refera la faptul ca, probabil, s-au mai retinut si alte contraventii prin procesul-verbal, dar acelea ori nu au fost contestate,ori au fost mentinute, chiar si contestate.
Procedura o cunosc cu restituirea , din aceasta anulare in parte a procesului verbal ,cat a fost mentinut si cat a fost anulat?
Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2019
CODREANU CRISTINA, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
s-a anulat "sanctiunea complementara si pecuniara aplicata pentru fapta contraventionala prevazuta de art.100 alin.3 lit.d din OUG nr.195/2002"
Pai daca nu stim ce mai contine PV-ul, de unde sa va spunem.

CODREANU CRISTINA a scris:

Procedura o cunosc cu restituirea , din aceasta anulare in parte a procesului verbal ,cat a fost mentinut si cat a fost anulat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda miturusanda miturusanda Daca am luat o amenda de circulatie care pe langa sanctiunea materiala imi mai suspenda si permisul de conducere, cand o contest trebuie sa cer obligatoriu ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere LauraDorel LauraDorel Am contestat un proces verbal in instanta, proces verbal prin care, pentru contraventia prevazuta de art 41, alin 1 din OUG 195/2002 (vehiculele trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Amendă auto, aplicare eronată sancțiune. ce șanse de reușită ar avea contestarea pv? eduard1987 eduard1987 Buna ziua Am primit o amenda auto ptr depasirea vitezei legale pe un tronson de drum cu 70km/h limita. Amenda este pentru viteza de 86km/h, scrisa si in PV ... (vezi toată discuția)