avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport expirat peirdut, vor fi probleme cu cel nou?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport expirat peirdut, vor fi probleme cu cel nou?

Buna ziua,

Am urmatoarea problema: am 26 de ani, am fost sa imi fac pasaport nou si mi s-a spus ca as fi avut unul vechi din 2005 (de acum 13 ani) pe care ar fi trebuit sa-l returnez. In acel timp eram minora, acel pasaport a fost facut de parinti fara cunostiinta mea si acestia l-au pierdut ulterior.

Presupun ca fiind vechi de 13 ani, este expirat; am citit pe site-ul directiei generale de pasapoarte[1] ca termenul de valabilitate este de 5 ani, deci teoretic aceasta al meu este expirat. Puteti va rog sa-mi confirmati? Exista vreo posibilitate sa nu fie expirat?

De asemenea am citit aici pe site[2] ca daca este expirat nu trebuie sa-l declar in monitorul oficial, si nici sa platesc vre-o amenda. Post-ul era din 2014, mai este valabil acum ce e scris acolo?

Domnul de la directia generala de pasapoarte mi-a spus destul de nervos ca daca nu il gasesc si dau pe propria raspundere ca este pierdut, cu pasaportul nou pe care il voi primi fie voi astepta extrem de mult la fiecare aeroport, fie nu imi va fi acceptat la unele aeropoarte. Nu inteleg de ce avand in vedere ca cel pierdut este expirat. Adica chair daca il va fi gasit cineva nu ar putea sa faca nimic cu el. Puteti va rog sa-mi explicati daca dumnealui are dreptate si de ce? Daca are dreptate cum pot repara aceasta situatie in timp cat mai scurt? Sa fac pasaport temporal pe 1 an, si dupa 1 an fac unul normal pe 5 ani si cel pe 5 ani va fi absolvit de probleme? Sau poate pasaportele temporare sunt absolvite de problemele pasaportului peirdut si atunci pot merge pe varianta 1 pasaport/an ?

Multumesc mult.

[1] [ link extern ]
[2] www.avocatnet.ro/forum/discu...
Cel mai recent răspuns: helpPlz , utilizator 11:03, 26 Mai 2018
Nimeni? Va rog?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberarea unui nou pasaport dandremi dandremi Buna seara! Fiul meu urmeaza sa plece la sfarsitul lunii septembrie sa studieze in SUA. Problema e la pasaport. Detine un pasaport electronic, a carui ... (vezi toată discuția)
Pasaport biometric laur006 laur006 conform legislatiei romane actuale,pasaportul diplomatic este sau nu biometric ??? (vezi toată discuția)
Viza din pasaport emanuellen emanuellen Buna ziua,am o viza in pasaport pe 10 ani ptr.SUA.Avind in vedere ca trebuie sa plec in curind si pasaportul meu se expira in citeva luni,m-am adresat biroului ... (vezi toată discuția)