avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ajutor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ajutor

Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu niste informatii.
As dori sa cumpar garsoniera nasei mele. Ea vrea s-o vanda cu oricat imi acorda banca credit, adica vreo 8.000 eur.
As vrea sa stiu daca sora ei poate ataca cumva contractul de vanzare - cumparare, dupa deces. Si daca la notariat exista o suma minima care trebuie trecuta in contract. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: casiba , utilizator 16:29, 31 Octombrie 2009
Dupa deces sora ei poate ataca contractul de vanzare - cumparare ca fiind o donatie simulata .

La notariat exista o suma minima care trebuie trecuta in contract , dar sumele astea difera in functie de anul de constructie si multe alte chestii , notarii fiind foarte secretuosi in privinta tarifelor pe care le practica .
multumesc mult
Puteti incheia contractul notarial cu clauza in favoarea dvs.
Cabinetele notariale practica sume afarente zonei geografice,caracteristicilor spatiului cu destinatia de locuit.
In raport de vointa proprietarului vanzator,exista mai multe variante referitoare la suma
In vederea competentei solutionari contactati notar.
Buna ziua !
Daca incheiati un contract de vanzare cumparare in conditii legale(pentru a fi valabil incheiat , contractul de VC trebuie sa intruneasca diferitele elemente care conform regulilor generale in materie de contracte sunt :
- consimtamantul
- capacitatea
- obiectul(lucrul vandut si pretul )
- o cauza licita;)
De asemeni trebuie sa fie incheiat in forma autentica in fata notarului de stat . Un contract de vanzare cumparare valabil incheiat este imposibil de anulat, daca cel ce vinde este proprietarul imobilului.
Nu exista o suma minima, dar ea trebuie sa fie reala pentru a nu eluda legislatia fiscala.
Cu stima !
se considera o donatie simulata , daca eu chiar ii dau banii acestia ?- fac credit si voi plati 30 de ani.:(
ar trebui sa trecem in contract o suma mai mare?

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare casa belcris141 belcris141 Care este suma minima pe care o poti declara la notar cand se face act de vanzare-cumparare pt. o casa.In cazul de fata, tranzactia se face intre mama si ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire ContSters252861 ContSters252861 pot parintii face act de vanzare -cumparare unuia dintre copii , fara acordul celuilalt?poate fi contestat acest act? (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate history history Buna seara.Am o intrebare pentru voi si sper ca ma puteti ajuta.Stiu ca un contract de donatie poate fi atacat de mostenitori : se poate face un contract de ... (vezi toată discuția)