avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ajutor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ajutor

Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu niste informatii.
As dori sa cumpar garsoniera nasei mele. Ea vrea s-o vanda cu oricat imi acorda banca credit, adica vreo 8.000 eur.
As vrea sa stiu daca sora ei poate ataca cumva contractul de vanzare - cumparare, dupa deces. Si daca la notariat exista o suma minima care trebuie trecuta in contract. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: casiba , utilizator 16:29, 31 Octombrie 2009
Atata timp cat proprietarul vanzator consimte conditiile tranzactiei,nu se justifica trecerea fictiva a unei sume mai mari,care oricum impune si obliga la taxe majorate
Buna ziua !
Contractul este vointa partilor si daca repecta conditiile de fond si forma este perfect valabil. In cazul dumneavoastra, va pot spune, ca puteti sa- l cumparati cu 8000 de euro cum spuneti. Nu veti avea nici o problema datorita sumei trecute, daca este reala.
Cu stima !
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Octombrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
Sora nasei nu va poate ataca actul pentru ca nu este mostenitor rezervatar (mostenitor protejat de lege si pentru care exista o cota impusa de lege din averea defunctului care nu poate face obiectul donatiilor sau testamentelor).
Mostenitori rezervatari sunt sotul, copii si parintii.
In cazul dvs. chiar este o vanzare si v-as sfatui sa faceti plata pretului prin virament bancar in contul nasei pentru a avea o dovada a platii pretului (in caz de probleme).
Notariatul nu impune persoanelor pretul. In actul de vanzare-cumparare se trece ca pret al vanzarii pretul declarat de dvs., pret stabilit de ambele parti cu intentia de a fi platit, respectiv primit in realitate. Doar pentru taxare exista acele vestite grile ale notarilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare casa belcris141 belcris141 Care este suma minima pe care o poti declara la notar cand se face act de vanzare-cumparare pt. o casa.In cazul de fata, tranzactia se face intre mama si ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire ContSters252861 ContSters252861 pot parintii face act de vanzare -cumparare unuia dintre copii , fara acordul celuilalt?poate fi contestat acest act? (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate history history Buna seara.Am o intrebare pentru voi si sper ca ma puteti ajuta.Stiu ca un contract de donatie poate fi atacat de mostenitori : se poate face un contract de ... (vezi toată discuția)