Avand in vedere multiplele situatii si miscari ce caracterizeaza fiecare scara de bloc, care nu pot fi controlate si cuantificate , consider ca este logic ca repartizarea sa se faca pe apartamente si nu pe numarul de persoane/apartament.Legea nu este gandita bine si nu poate satisface toate cazurile. Bine era ca legea sa permita ca fiecare asociatie sau condomimniu, chiar si fara asociatie constituita,,sa hotarasca democratic, prin supunere la vot, modalitatea de repartizare.
Chiar asta ne deranjeaza, ca suma este aproape neglijabila iar persoana care a preluat voluntar responsabilitatea platii facturii Electrica(factura care vine pe numele ei) trebuie sa faca calcule sofisticate pentru repartizare! Lunar sunt modificari in configuratia apartamentelor,nr. de persoane variind permanent(unii in concediu,altii bolnavi in spitale,la altii vin musafiri f. des,altii nu ies din apartament fiind imobilizati din diferite motive de sanatate,altii au copii care se joaca inclusiv pe scara, aducand si prietenii de joaca dinafara,etc.,etc.), iar pentru a imparti dupa lege o suma infima(cca 18 lei) NU ARE NICIO LOGICA.Aproape toti proprietarii din condominiu sunt constienti ca varianta corecta este cea mentionata de mine mai sus,dar nefiind prevazuta in vreo lege, un Gica -Contra este obligatoriu sa existe si sa faca "valuri" si pentru15 bani! Este un caz particular ,necuprins in lege(de inteles), dar legea trebuia sa permita anumite situatii de exceptie. Oricum,vom continua asa cum este bine pentru noi,majoritatea,mai ales ca Legea 230/2007 se refera la asociatii de proprietari, fara sa aiba o extensie,referire la obligativitatea aplicarii ei si in condominii neconstituite in asociatii.Cel putin eu nu am gasit asa ceva,sper sa nu gresesc.
Cred ca am facut mult zgomot pentru nimic, insa am dorit sa aflu cat de nelegal este ceea ce facem,cum considera unii, bazandu-ma pe experienta altora in aceasta materie.
Oricum,multumesc tuturor de pe forum pentru pareri si sfaturi,considerand ca prin consultarea mai multor persoane cu experientele lor,am avut prilejul de a invata lucruri importante de viata , de buna convietuire intr-o colectivitate de proprietari intr-un bloc.