avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament dobandit cu contract intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament dobandit cu contract intretinere

Buna ziua,
Eu, impreuna cu sora mea am dobandit prin contract de intretinere in cote egale apartamentul mamei noastre.In prezent sora mea locuieste in apartament cu mama si ar vrea sa obtina un credit la banca(cu ipoteca) pentru a-mi plati jumatatea mea si sa ramana unic proprietar.Este posibil avand in vedere ca mama este in viata?
Cel mai recent răspuns: nicoleta17 , utilizator 07:58, 23 Mai 2018
Da, este posibil, cu urmatoarele precizari: daca prin contractul de intretinere nu se interzice instrainarea (adica daca contractul nu este afectat de o clauza de inalienabilitate); daca mama nu se opune, ba mai mult, ar trebui sa fie in mod expres de acord; si nu in ultimul rand, obligatia dvs de a acorda intretinere mamei va subzista conform contractului de intretinere, chiar si dupa ce se realizeaza vanzarea catre sora dvs.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de inalienabilitate admisa numai in cazul contractelor ce transfera dreptul de proprietate licopodicum licopodicum Buna ziua, potrivit articolelor 627-629 din NCC clauzele de inalienabilitate pot fi incluse in contractele translative de proprietate. Oare o astfel de clauza ... (vezi toată discuția)
Contractul de donatie- intretinere ContSters154241 ContSters154241 Am prin contract de intretinere un apartament lasat de parintii mei, eu mai avand o sora, tatal meu a decedat iar mama este bolnava de alzhaimer cu pensie si ... (vezi toată discuția)
Parintii in viata fiind si care detin un apartament in care locuiesc ... florinm58 florinm58 parintii in viata fiind si care detin un apartament in care locuiesc impreuna cu unul dintre cei doi fii care se ocupa de intretinerea lor ei fiind ... (vezi toată discuția)