Am fost inpreuna cu un prieten la un local,unde de ceva vreme eram clienti fideli si unde pina in acel moment eram considerati de-ai casei. Cunoscindu-ne destul de bine cu personalul, respectivul prieten si-a permis o gluma cu ospatarita.Aceasta probabil s-a simtit ofensata si toate acestea au degenerat intr-o mica disputa verbala intre cei doi. Eu am incercat sa aplanez lucrurile dupa care am parasit localul inpreuna cu prietenul meu fara a mai consuma nimic.
A doua zi ,ca de obicei ,am fost inpreuna cu alti trei prieteni(fara cel din ziua anterioara) sa mincam.
Atunci cind ospatarita (aceiasi de cu o zi inainte),a venit sa ia comanda la masa mi-a spus ,in auzul tuturor ,ca-i pare rau dar pe mine nu poate sa ma serveasca. Nestiindu-ma in vreun fel vinovat de ceva am cerut explicatii,la care aceasta a spus ca asa a hotarit patronul localului(probabil influentat de spusele ei cu privire la incidentul din ziua precedenta). Simtindu-ma jignit si discriminat am cerut sa vina patronul sa justifice decizia pe care a luato.Bininteles ca acesta a refuzat.Dupa toate acestea am parasit localul inpreuna cu cei trei prieteni fara a mai consuma nimic, bineinteles si acestia simtindu-se lezati.
Avind in vedere ca am fost pus intr-o situatie penibila, fata de prietenii mei,de ceilalti clienti(localul era plin)si ca consider ca mi-a fost lezata demnitatea va rog sa ma sfatuiti ce pot sa fac in acest sens si daca e cazul ce pretentii as putea emite(eventual sugerati o suma in concordanta cu situatia data).
VA MULTUMESC.
Trecand peste incidentul care , din punctul meu de vedere nu trebuia sa aiba loc, aveti posibilitatea , dvs si prietenii dvs , sa faceti o reclamatie la Oficiul pentru Protectia Consumatorilor. Daca vor fi sanctionati sau nu asta ramane de vazut!
Ideal ar fi ca pe viitor sa ii sfatuiti pe amicii dvs sa respecte si munca altora fiindca asa este corect si responsabil!
B-)
Totusi,avind in vedere ca gluma a fost una ,ca intre doi prieteni , fara intentia de a jigni in vreun fel,si ca ospatarita ne-a vorbit pe un ton necorespunzator de cind am intrat in local,motivul supararii ei fiind cu totul altul decit gluma respectiva (cei doi au avut o anumita relatie care s-a sfirsit la hotarirea prietenului meu) deci si ce a povestit ea patronului a fost probabil cu tenta de razbunare si exagerat, nu vi se pare normal ca acesta sa fi avut o discutie si cu noi(eram clienti vechi care au cheltuit niste bani in localul lui) si pe urma sa ia o hotarire in acest sens?
Pe urma ,totusi, daca eu nu am avut nici o implicare in toate astea,de ce trebuia sa fiu,adoua zi,umilit in fata clientilor si a prietenilor. Dupa aceiasi logica ,daca prietenul meu facea o crima trebuia sa fiu si eu arestat?
Suma demnitatii tale lezate = suma tuturor consumatiilor pe care nu le vei mai face in acel local. L-ai ars si pe el si cu banii luati din buzunarul stang si bagati in dreptul mergi la alt local si-i dai altui patron. Esti singurul tau arbitru. Iti alegi localul unde sa "consumi", asa cum si respectivul patron isi alege clientii de la care vrea bani.;)