Doresc să vând un autoturism, dar pentru obținerea certificatului fiscal trebuie să achit atât pe datoria 2017, cât și pe 2018. De ce trebuie să plătesc în avans?
Buna ziua! Doresc sa vînd un autoturism, clientul mi-a cerut un certificat fiscal, m-am deplasat la primarie după care doamna mi-a spus următoarele: pentru obținerea unui certificat fiscal trebuie sa achitați și datoria 2017 și pe 2018! Dar nu înțeleg dece trebuia sa plătesc in avans? Am
Timp tot anul! Doamna a spus, ca cică așa e programul in calculator! Va mulțumesc
Potrivit Cod Proc Fiscala:
(5) Pentru înstrăinarea dreptului de proprietate asupra clădirilor, terenurilor și a mijloacelor de transport, proprietarii bunurilor ce se înstrăinează trebuie să prezinte certificate de atestare fiscală prin care să se ateste achitarea tuturor obligațiilor de plată datorate bugetului local al unității administrativ-teritoriale în a cărei rază se află înregistrat fiscal bunul ce se înstrăinează, potrivit alin. (2). Pentru bunul ce se înstrăinează, proprietarul bunului trebuie să achite impozitul datorat pentru anul în care se înstrăinează bunul, cu excepția cazului în care pentru bunul ce se înstrăinează impozitul se datorează de altă persoană decât proprietarul.
(6) Actele prin care se înstrăinează clădiri, terenuri, respectiv mijloace de transport, cu încălcarea prevederilor alin. (5), sunt nule de drept.
Deci pt autoturism trebuie sa achitati impozitul pe 2017 si 2018, daca nu e achitat,
Fiscal auto
Diana Pilat
Buna ziua,am o întrebare în legătură cu fiscalul pt o mașină înmatriculată în România ,că sa il elibereze trebuie obligatoriu plătite toate taxele ... (vezi toată discuția)
Cerificat fiscal
cosmafurca
Bună ziua, am şi eu o îmtrebare: vreau sa cumpar o casă iar eu am nevoie de certificatul fiscal de la proprietar. Impozitul pe anul 2016 va trebui platit ... (vezi toată discuția)