avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 277 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriere
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriere

Am luat un credit prin brd iar ultima plata sa făcut in 2013 acesta este prescris primind o somație după 5 ani
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2018
Sorinsabau, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 16:16, 21 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă vreți o confirmare, o aveți!
Potrivit celor învederate, dreptul material la acțiune al creditorului este prescris!
Dar încearcă și el "marea cu degetul", nu toți justițiabilii cunosc instituția prescripției plus că, în definitiv, o obligație naturală de plată există, dar nu se poate prevala de forța de coerciție pentru a se îndestula!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie credit bancar Elena-Dumitra Elena-Dumitra Ioana, verisoara mea, A contractat un credit bancar in 13.10.2006 pe o perioada de 7 ani, din iunie 2009 nu a mai reusit sa plateasca ratele, deoarece nu a ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie persoane fizice ancutadanaa ancutadanaa Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca exista cadrul legal pentru prescriere datorii persoane fizice. In anul 2006 sotul meu a cumparat de la Altex cu un card ... (vezi toată discuția)
Executare silita lmlcmr lmlcmr Buna ziua, Vineri, 27.11.2015 am primit o somatie de la un executor judecatoresc referitor la o asa zisa datorie a mea catre o firma SECAPITAL SaRL.In 2005 am ... (vezi toată discuția)