avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copil minor

Buna ziua.
Fratele meu a avut un accident cu un an si jumatate inainte. In urma accidentului si-a pierdut locul de munca. Detineam impreuna o societate de transport insa din motive financiare a trebuit sa o inchidem
la sfarsitul anului trecut. In urma inchiderii societatii fiecare dintre noi a ramas cu o parte din datorii de achitat.
La inceputul anului sotia fratelui meu i-a facut bagajul nemaisuportand situatia finan
ciara a familiei. In prezent fratele meu are un loc de munca stabil.
Ieri a primit citatia pt divort. Nu-si permite angajarea unui avocat care sa-l reprezinte in instanta.
Mentionez ca nu au bunuri de impartit ci doar custodia asupra copilului.
Nu-si doreste sa desparta copilul de mama dar ii e teama sa nu-i fie restrictionat accesul la copil. Doreste sa se implice in educatia acestuia sa sa-si petreaca cat mai mult timp posibil cu el mai ales ca are doar 4 ani.
Este posibila o custodie comuna sau cum se procedeaza in astfel de cazuri?
Cel mai recent răspuns: ContSters89128 , utilizator 19:39, 2 Noiembrie 2009
In legislatia noastra nu este reglementata custodia comuna....insa tatal poate cere program de vizitare minor care sa-i permita sa petreaca mai mult timp cu minorul.
@2007_rozi are dreptate.Programul de vizita va avea in vederea considerentul interesului suprem al minorului .;)Succes.
Sa faca intampinare, in care sa solicite si stabilirea unui program de vizitare minor. In acelasi timp sa depuna cerere pt ajutor ajutor public judiciar solicitand un avocat din oficiu(.OUG nr. 51/2008, ordonanta de urgenta privind ajutorul public judiciar in materie civila )
Daca fratele dvs. este de acord cu divortul, este de acord cu incredintarea minorului mamei sale, nu aveti de ce sa va angajati avocat. Este necesar numai sa depuna o intampinare la dosar in care sa scrie aceste lucruri si sa ceara sa i se permita sa aiba legaturi personale cu minorul, conform unui program ( de exemplu, de vineri ora 18.00 pana duminica ora 18.00, in domiciliul sau). Instanta va lua act de acest lucru si se va pronunta prin hotarare asupra programului de vizitare minor. In ceea ce priveste pensia de intretinere, parintele caruia nu i s/a incredintat minorul, va fi obligat la plata unei pensii de intretinere, in functie de veniturile sale (1/4 din venituri, daca are un singur copil in intretinere).
Margareta Stanciu a scris:

Sa faca intampinare, in care sa solicite si stabilirea unui program de vizitare minor. In acelasi timp sa depuna cerere pt ajutor ajutor public judiciar solicitand un avocat din oficiu(.OUG nr. 51/2008, ordonanta de urgenta privind ajutorul public judiciar in materie civile
========================================================
din cate stiu OUG nr 51/ 2008 face referire la ajutorul statului in cazul litigiilor transfrontaliere , in nici un caz la procesele civile nationale daca gresesc va rog sa ma corectati
iar in cazul de fata nu cred ca se poate aplica OUG 51/2008

Ultima modificare: Luni, 2 Noiembrie 2009
ContSters89128, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate tatal obtine custodia copilului? mama a plecat de acasa cu copilul yo85 yo85 buna ziua. fratele meu s-a casatorit acum un an, are un baietel de 7 luni. de 4 luni sotia lui a plecat de acasa la parinti cu tot cu copil si bagaje. practic ... (vezi toată discuția)
Divort evel evel Buna seara . M am separat de soțul meu de la sfîrșitul lui martie. As vrea sa divortez numai ca nu prea dispun de bani. Si nu vreau la notar. Vreau cu ... (vezi toată discuția)
Urgent,am nevoie de rasp unui avocat adina paula adina paula va rog ajutati-ma...am dat in judecata pe sotul meu pt pensia alimentara si incredintarea copiilor,astzi cand am mers la proces doamna judecatoare mi-a zis ca ... (vezi toată discuția)