Cum poate intra tatal meu in posesia unui teren cu o casa daramata, pentru care are chitanta de mana din 1988? La primarie pe rol exista inca denumirea celui de la care a cumparat deoarece nu am facut nici un demers de atunci ( asa au procedat in general toti cei care sunt mai in varsta). Cel de la care am cumparat a decedat din 1998. De atunci a pastrat toate chitantele prin care a platit impozitul pentru terenul si casa respectiva catre primarie, pe chitanta fiind trecut numele tatalui, al mamei sau al fetei cand s-a mers si s-au platit impozitele. Vanzatorul casei si terenului era nepotul bunicului, vecin cu noi, ruda pe care am ingrijit-o pana la moarte ( asigurat hrana zilnica, intretinere si suportat cheltuielile de inmormantare pentru ca nu a fost salariat si nu avea nici un venit stabil ). Mentionez ca respectivul de la care a cumparat avea un fiu, pe care nu l-au mai vazut parintii mei de cand acela avea in jur de 2-3 ani ( a divortat de sotie si a plecat cu mama sa). Acum dupa 20 de ani de la moartea tatalui sau vine si doreste sa eliberam acel teren pe care noi l-am folosit incontinuu inca de cand tata l-a cumparat cu acea chiatanta de mana din 1988. Ce demersuri putem face pentru ca tata sa intre in posesia terenului cu casa daramata.
Uzucapiune
ContSters222775
Buna ziua,
Tata a facut o chitanta de mana prin care vindea o casa de locuit in provincie (despre teren nu a specificat nimic) cat timp bunica mea traia, cu ... (vezi toată discuția)