Va retin cu o nelamurire, intampin o problema cu fosta sotie cu care de curand am divortat, si pentru care ar cauta orice motiv sau problema sa neglijeze programul de vizita al minorului. Doresc sa va intreb in privinta pensiei de intretinere a minorului:
- de la data pronuntarii, cand s-a stabilit si suma, acum 3 luni de zile, eu am trimis sumele de bani lunar prin mandat postal cu confirmare de primire, in cont Cod Civil pensie de intretinere pentru lunile aferente... vreau sa imi confirmati va rog daca am procedat bine, pentru ca fosta sotie o tine una si buna, ca nu sunt valabile platile desi a luat bani, si ca platile valabile sunt cele dupa ce ajunge hotararea judecatoreasca acasa...
- a doua nelamurire, este ca ma pune sa platesc lunile restanta pana la pronuntarea instantei fiind alte 3 luni in urma, luni care eu i-am lasat copilului cumparaturi cu cele necesare cresterii si intretinerii...unde detin si bonurile. Eu am inceput sa ii platesc din acele luni sunt convins ca trebuie facut acest lucru, dar numai ca nu imi pot permite plati suma integral asacum doreste, ci pot plati esalonat... I-am explicat acest lucru si a spus ca nu o intereseaza, ca ea vrea toata plata daca vreau copilul...
Va rog frumos faceti.ma sa inteleg cu ce gresesc... Este strigator la cer... Numai pun alte cate obstocale cautate cu lupa...
Va multumesc foarte mult, toate raspunsurile dvs. sunt de foarte mare ajutor, in cazul meu eu nu am pretins nimic din bunurile cumparate pe durata divortului ca fiind parte din intretinere sau sa se deconteze...nu! Eu odata cu pronuntatea definitiva, am vazut pe site-ul judecatariei pronintarea, si suma pentru care sunt obligat sa platesc pensia de intretinere, si am inceput sa efectuez platile... Acestea ma repet pana ca hotorarea judecatoreasca sa ajunga in plic acasa...
Eu am depus aceste sume lunar, prin mandat postal cu confirmare de primire, dar odata cu suma stabilita lunar de instanta, am depus si 50% dintr.o luna restanta in urma (adica divortul de la inaintarea actiunii pana la pronuntare alte 3 luni din urma care trebuiesc sa le achit)... Aceste 3 luni din urma restante care eu le platesc esalonat cate 50% la suta din luna, langa luna in curs in care ne aflam, doamna nu vrea, vrea ca sa ii platesc intergral toti banii din urma, si nu : ,,cu țârâita!" fiind expresia doamnei... Eu i-am spus ca nu imi permit da platesc integral toata suma odata... Ci doar la fiecare luna sa platesc cu 50% mai mult ca sa reduc aceste restante timp de urmatoarele 6 luni....
Va multumesc inca odata pentru raspunsurile dvs...asa se intampla cand unii nu concep ca parintii divorteaza intre ei nu si copii...
Nu are legatura cu cine divorteaza.Mentionat cand faceti plata exact cum ati scris aici: plata pensie pentru luna..... si plata restanta 1/2 pensie, aferenta lunii....
Nu stim situatia.Poate nici mama nu sta stralucit cu banii.
Stimate domn, doamna nu vă poate obliga să plătiţi toată suma deodată;în situaţia unei executări silite, suma maximă ce poate fi proptită din venitul dvs. este 50%, deci pe lângă cei 25% din venit, vi se va mai reţine încă 25%, un pic mai mult decât plătiţi acum din restanţă, dar se va adăuga şi costul executării silite.Lămuriţi treaba asta cu mama copilului şi explicaţi-i că e în interesul copilului ca banii să nu fie irisiţi pentru plata unui executor, bani care ar putea fi folosiţi pentru copil.