avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Înființate asociație proprietăți bloc nou
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Înființate asociație proprietăți bloc nou

Buna seara!Dorim înființarea asociației de proprietari intr-un bloc nou și pentru constituire dorim strângerea unui fond.Problema este ca din totalul de 55 de apartamente 11 încă nu sunt vândute deci sunt proprietatea dezvoltatorului.Intrebarea este dacă și dezvoltatorul trebuie sa contribuie la acest fond pentru cele 11 apartamente care momentan nu au fost vândute ? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:28, 24 Mai 2018
Aveti 2 variante fie conveniti cu dezvolatorul sa contribuie cu suma aferenta proprietatilor pe care inca nu le-a instrainat fie,completati dv si recuperati de la viitorii proprietarii dupa cum se intampla in cazul instalarii de instalatii de gaze ,la care in timp inteleg sa se branseze si alti proprietari carora le revine obligatia sa achite cota parte la nstalatia de gaze
Eu v-as sfatui sa nu amestecati dezvoltatorul in aceasta chestiune, nu de alta dar parca vad ca i se nazare sa o faca pe seful pe-acolo. Cheltuielile pentru constituirea unei as. prop. nu pot fi mai mari de 80-100 lei/apt, (drept sa va spun, la noi, pentru o as. prop. de 44 apt, costurile au fost de 35 lei/apt. - este drept, in urma cu 10 ani...), asa ca nu va complicati cu dezvoltatorul. Dupa constituire, noii veniti vor trebui sa adere la as. prop., vor depune acordul de asociere, vor semna actele si vor "cotiza" cu suma respectiva, vor deveni membri ai asociatiei. O sa gasiti si incapatanati care nu vor dori sa faca parte din asociatie, insa o sa trebuiasca sa le repartizati costuri de constituire.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari Raluca  Todea Raluca Todea Buna ziua! As avea nevoie de o lamurire in urmatoarea situatie: Un dezvoltator imobiliar construieste mai multe blocuri de locuinte. Pentru blocurile nr. 1 ... (vezi toată discuția)
Poate dezvoltatorul unui ansamblu imobiliar să fie și președintele asociației de proprietari? MuzaUrbana MuzaUrbana Buna ziua. As dori sa stiu daca unul dintre asociații unu grup de dezvoltatori imobiliari are dreptul sa fie si președintele asociației proprietarilor? ... (vezi toată discuția)
Reprezentarea proprietarilor de catre dezvoltator wawri wawri Buna ziua. Sunt proprietar intr-un bloc construit in urma cu cativa ani. Dezvoltatorul (si constructor, in acelasi timp) detine inca multe apartamente. Nu ... (vezi toată discuția)