avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pisica moarta la usa mea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pisica moarta la usa mea

Azi dimineata cand dau sa ies din apartamentul meu, la usa era un colet mare in staniol, cu funda rosie. Cand dau sa ma uit ce e, inauntru o pisica moarta ambalata in acel colet.
In ultimul timp am avut discutii cu vecinul care de o luna isi reface apartamentul si care a distrus parti din proprietatea comuna, a facut mizerie pe hol, zgomot nu mai spun. Nu am facut decit sa-i atrag atentia, vorbind normal, la care mama lui m-a injurat de cateva ori.
Si acum, faza cu pisica moarta, dupa ce ieri i-am telefonat rugindu-l sa faca liniste ca voiam sa ne odihnim. Din momentul primelor discutii am inceput sa primesc si telefoane de amenintare si injurioase pe numarul meu de telefon pe care el il cunoaste. Nu am probe ca el este. Cine ma poate ajuta in aceasta situatie? Ce sa fac? Ma gandesc ca sunt niste infractori si ca nu se vor opri aici. Care e cea mai buna conduita in aceste situatii? Multumesc. Poate s-a mai confruntat cineva cu asa ceva.
Un criminal duce la usa pisici moarte? Asta mai degraba suna a gainarie...
Sa speram ca nu va lua locul pisicii moarte. Oricum, dl. Costica nu are nici o proba ca acel vecin este. Aici vad o problema.
Sub forma amenintarii putea duce o pisica, o limba de pisica, etc.
Ce vroiati sa aduca un om la usa?

Poate sa fie vorba si de o fapta sub forma de gluma, bizara, e adevarat...

In plus, ar mai fi vorba si de o infractiune legata de uciderea unui animal, daca acea persoana a comis fapta.
Dar, politia nu se va ocupa de acest aspect.
Politia nu mi-a dat prea mari sperante, sa stiti. A zis ca nu am probe ca ala a facut.
Si ca oricum nu e o infractiune faza cu pisica.
Nici gand sa fie vorba de o gluma. Pe de alta parte, eu am incredere ca nu va dori sa ajunga la puscarie si ca ma va lasa in viata. Nimeni nu-i chiar atat de prost.
Totusi , un asemenea gest poate constitui, chiar daca nu e unul verbal , ci realizat printr-o actiune , infractiunea de amenintare.

Daca reusiti sa conturati o situatie faptica care e conexa acestui incident neplacut, exista martori care va pot sustine afirmatiile , nu gasesc niciun motiv pentru ca plangerea penala prealabila , adresata fie politiei , fie parchetului , sa fie respinsa.(termenul de 2 luni curge de la identificarea faptuitorului, prin datele personale mentionate in CI/BI, care va pot fi puse la dispozitie de catre organele judiciare ).

Sigur ,amenintarea trebuie sa fie una reala, nu una , spre exemplu, facuta in gluma.(sunt persoane care ar percepe in acest mod un asemenea gest, unele foarte infantile, din punctul meu de vedere ).

Oricum , daca e sa "calificam "acest eveniment ca si gluma( posibil sa aveti familie , copii care s-ar speria ) e una chiar neinspirata.

Ramane sa identificati dumneavoastra ce persoane v-ar transmite , in acest mod, un oaracare mesaj.

Succes.
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Depinde foarte mult contextul in care s-a produs fapta.
In conditiile expuse de dvs ar fi vorba de infractiunea de amenintare.
Insa e adevarat ca este foarte greu de dovedit cine este faptuitorul, desi e clar cine este.
Oricum din moment ce l-ati indicat pe el va fi audiat.
Politia ar gresi daca ar trata cu usurinta acest caz in sensul ca va considera ca nu este vorba de o infractiune si nu il va audia.
Parerea mea este ca ar trebui sa il audieze in mod obligatoriu.

Alte discuții în legătură

Inregistrarea unei convorbiri telefonice ca proba kikibv08 kikibv08 Buna seara,in urma cu 2 ani am facut o sesizare unei vecine cu privire la constructia unui balcon,fiul doamnei fiind plecat in strainatate l-a sunat pe sotul ... (vezi toată discuția)
Plangere pentru lovire si distrugere Digicron Digicron In ce masura ma pot indrepta catre organele de politie cu o plangere daca? - Faptuitorul sau mai bine zis faptuitoarea a intrat cu voia mea in incinta ... (vezi toată discuția)
Ce ar fi trebuit sa faca politia romana? iata de ce nu functioneaza nimic! Costica33 Costica33 La cateva saptamini dupa ce m-am trezit cu o pisica moarta la usa mea, dupa ce am spus in sedinta ca un vecin a deteriorat liftul si ca ar trebui sa plateasca, ... (vezi toată discuția)