Un criminal duce la usa pisici moarte? Asta mai degraba suna a gainarie...
Sa speram ca nu va lua locul pisicii moarte. Oricum, dl. Costica nu are nici o proba ca acel vecin este. Aici vad o problema.
Sub forma amenintarii putea duce o pisica, o limba de pisica, etc.
Ce vroiati sa aduca un om la usa?
Poate sa fie vorba si de o fapta sub forma de gluma, bizara, e adevarat...
In plus, ar mai fi vorba si de o infractiune legata de uciderea unui animal, daca acea persoana a comis fapta.
Dar, politia nu se va ocupa de acest aspect.
Politia nu mi-a dat prea mari sperante, sa stiti. A zis ca nu am probe ca ala a facut.
Si ca oricum nu e o infractiune faza cu pisica.
Nici gand sa fie vorba de o gluma. Pe de alta parte, eu am incredere ca nu va dori sa ajunga la puscarie si ca ma va lasa in viata. Nimeni nu-i chiar atat de prost.
Totusi , un asemenea gest poate constitui, chiar daca nu e unul verbal , ci realizat printr-o actiune , infractiunea de amenintare.
Daca reusiti sa conturati o situatie faptica care e conexa acestui incident neplacut, exista martori care va pot sustine afirmatiile , nu gasesc niciun motiv pentru ca plangerea penala prealabila , adresata fie politiei , fie parchetului , sa fie respinsa.(termenul de 2 luni curge de la identificarea faptuitorului, prin datele personale mentionate in CI/BI, care va pot fi puse la dispozitie de catre organele judiciare ).
Sigur ,amenintarea trebuie sa fie una reala, nu una , spre exemplu, facuta in gluma.(sunt persoane care ar percepe in acest mod un asemenea gest, unele foarte infantile, din punctul meu de vedere ).
Oricum , daca e sa "calificam "acest eveniment ca si gluma( posibil sa aveti familie , copii care s-ar speria ) e una chiar neinspirata.
Ramane sa identificati dumneavoastra ce persoane v-ar transmite , in acest mod, un oaracare mesaj.
Succes.
Depinde foarte mult contextul in care s-a produs fapta.
In conditiile expuse de dvs ar fi vorba de infractiunea de amenintare.
Insa e adevarat ca este foarte greu de dovedit cine este faptuitorul, desi e clar cine este.
Oricum din moment ce l-ati indicat pe el va fi audiat.
Politia ar gresi daca ar trata cu usurinta acest caz in sensul ca va considera ca nu este vorba de o infractiune si nu il va audia.
Parerea mea este ca ar trebui sa il audieze in mod obligatoriu.