Care este termenul in care poate fi contestata decizia de incetare a cim si cine o poate contesta-atat angajatul cat si angajatorul? In trecut, angajatorul mentiona in decizie ca aceasta poate fi contestata in termen de 30 de zile la Tribunal.Mai este valabila aceasta prevedere si daca da, unde se stipuleaza acest aspect?
2.Angajatorul poate impune salariatului, printr-o nota interna, sa-si ia zile libere aferente orelor suplimentare dupa ce i-a acceptat salariatului cererea de incetare a contractului de munca incepand cu urmatoarea zi si dupa eliberarea deciziei de incetare a cim?
ART.55 lit.b- cu acordul partilor.Problema este ca, dupa eliberarea deciziei si inmanarea acesteia, intrucat am mentionat in nota de lichidare ca au ramas neachitate o serie de drepturi salariale, inclusiv orele suplimentare, angajatorul a emis o nota interna in care imi comunica faptul ca incetarea contr. de munca va avea loc la o alta data decat cea convenita de parti, respectiv dupa 9 zile, numai dupa efectuarea orelor suplimentare, nefiind nevoie de prezenta mea la serviciu.In acest caz, nu stiu ce valoare juridica are nota interna, daca aceasta poate revoca decizia eliberata, neintelegand de altfel care a fost data incetarii contractului de munca.Aceasta atitudine a angajatorului este cauzata de dorinta de a se sustrage de la plata sporului pentru orele lucrate suplimentar.
As dori sa-mi comunicati daca angajatorul poate revoca unilateral propria decizie de incetare a contractului de munca si, de asemenea, daca nota interna a acestuia are puterea de a revoca decizia ce mi-a fost eliberata.De retinut ca in ziua imediat urmatoare eliberarii si inmanarii deciziei, conform acordului partilor, contractul de munca isi inceta efectele.