avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire aranjata?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire aranjata?

Buna ziua, as dori sa va intreb dak in urma decesului parintilor,2 frati nu se pun deacord cu succesiunea si unul dintre ei deschide proces de partaj succesoral,il citeaza pe celalalt de mai multe ori,dar cel citat nu se prezinta,acesta din urma neprezentadu-se risca sa piarda dreptul sau la partea sa?judecandu-se in lipsa? se poate intampla lucrul asta?dar la notariat?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:00, 1 Noiembrie 2009
Imparteala , sigur.
Multumesc.
Neprezentarea unuia dintre mostenitori la acest proces , poate anula ceva din decizia conferita de notar?
Ramirez1984 a scris:

Nu pierde nici un drept, daca a acceptat succesiunea(expres sau tacit) si nu se prezinta la partaj.

Da, asa este.

Eu cred ca ar trebui sa se ocupe un avocat de cazul dvs daca vreti ceva care este mai complicat.
Daca intelegeti ceva gresit din ce s-a scris aici va iesi pe dos de cum ati inteles.
Trebuie vazute si acte, etc.

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc ptr. raspuns.
In cazul meu , problema este, ca dupa decesul tatalui, s-a dezbatut mostenirea prin notariat, s-au stabilit cotele intre mama si 2 surori care am aceptat mostenirea. Am dorit ca mama locuiasca cu mine, avand probleme mari de sanatate, dar pentru ca eu locuiesc in alt oras , ea nu a acceptat sa-si paraseasca apartamentul si a decis sa apeleze la nepoata din partea fratelui, care este plecat din tara de 15 ani. Mama nepoatei (fosta cumnata), doreste sa capete cat mai curand partea mamei mele , astfel, au convins-o sa faca actele pentru partea ei pe numele fetei, iar acum, am primit citatie pentru proces judiciar. Eu nu am dorit nici partea care mi-a fost stabilita, am acceptat-o, doar ca sa impiedic "dezastrul" care se intrevede, De aceea, nu doresc sa dau curs citatiilor , insa nu stiu ce implica lipsa mea .
poi, prima a murit bunica si nu au facut succesiunea dupa moartea ei ,apoi a murit bunicul si cei 2 copii(fata si baiat) nu se inteleg.eu sunt nepoata din partea fetei dar am inteles ca unchiul vrea sa faca succesiunea prin instanta,insa daca mama nu are un domicilui stabil nu va stii cand o citeaza si poate pierde partea ei neprezentandu-se nu?asa am inteles!

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare tamasanu67 tamasanu67 am o matusa sora cu tatal meu care vrea sa-mi vanda casa.sotul a decedat acum 8 ani si are o fiica din prima casatorie despre care matusa nu stie ... (vezi toată discuția)
Faze procesuale evgheni evgheni Buna ziua! I-mi puteti spune ce faze procesuale contine un proces civil ? M-ar interesa ce urmeaza dupa "fond". Va multumesc. (vezi toată discuția)
Buna ziua! ce se intampla daca mama mea nu se prezinta la notar ... Daniela2275 Daniela2275 Buna ziua! Ce se intampla daca mama mea nu se prezinta la notar in cazul dezbaterii mostenirii unei surori decedate recent?Isi pierde calitatea de ... (vezi toată discuția)