avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort


Daca aveți plăcerea sa îmi răspundeți la situația în care ma aflu. Sunt moldoveanca căsătorit cu un roman. În situația în care am ajuns după 3ani sa divorțam suntem în conflicte plus amenințări. Avem un copil de 2ani care e născut în România dar are și cetățenia Moldovei. La moment noi cu copilul locuim în RM unde avem și domiciliul. La moment soțul din spusele lui a intentat divorț în ROMÂNIA PLUS aberează și la custodia copilului. Va rog explicațimi legile voastre . Dacă sistemul de drept român prevede retrimiterea copilului din RM. Care sunt condițiile și șansele ca copilul sa rămână cu mama? Dacă statul roman va cere ca copilul sa revină în România. Mulțumesc anticipat!!!
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2018
anutsa22, utilizator
Cel mai recent răspuns: anutsa22 , utilizator 06:52, 26 Mai 2018
Buna seara,
Stabilirea do,iciliului minorului la tata, mai ales la aceasta varsta, NU CRED!
Daca a intentat un divort in tara cautati pe portalul instantelor din Romania, dupa nume, si cautati daca e adevarat.
Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenia copil și pensie alimentară Alice Al Alice Al Bună ziua. Am un copil din căsătoria cu un cetățean grec.Suntem divorțați de cinci ani. Căsătoria si divorțul au avut loc in România. Copilul s-a ... (vezi toată discuția)
Este divortul/hotarirea valabila sau nu ? vali11 vali11 Eu si fosta sotie suntem cetateni romani cu domiciliul in USA. Recent am divortat si am primit (in Romania) o hotarire de divort definitiva "prin acordul ... (vezi toată discuția)
Imi este frica sa dau in judecata concubinul ptr.a obtine custodia copilului ramona0402 ramona0402 buna tuturor!doresc sa scriu cat mai scurt ,si sper sa se inteleaga ceva...:\"> acum 5 ani jumate am cunoscut un grec,am facut un copil care acum are 4 ... (vezi toată discuția)