avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am cumparat o masina dar , nu mi s-a dat nici un act !
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am cumparat o masina dar , nu mi s-a dat nici un act !

Am cumparat o masina dar , propietarul (firma) , nu mi-a dat nici un act (talon,CIV,factura,fiscal), masina o am dar , nu o pot folosi. Am trimis o scrisoare recomandata cu confirmare de primire pe adresa firmei ,dar nu am primit nici un raspuns .Mentionez ca la primarie la fisc apare ca am impozit de platit pe masina . intrebarea mea este cum pot intra in posesia actelor masinii ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Mai 2018
mihaiclaudiugabriel, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihaiclaudiugabriel , utilizator 10:10, 27 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar,dar dar daca nu au fost inaintate si documentele vehiculului ,acesta nu poate fi inmatriculat si utilizat de catre dv
Notificati oficial firma cu obligatia punerii la dispozitie a tuturor documentelor vehiculului-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Am trimis firmei o scrisoare recomandată cu confirmare de primire dar, încă nu am primit confirmarea că s-a primit . Ce aș putea să fac în continuare ? Mulțumesc anticipat !

ynocentta a scris:

Dar,dar dar daca nu au fost inaintate si documentele vehiculului ,acesta nu poate fi inmatriculat si utilizat de catre dv
Notificati oficial firma cu obligatia punerii la dispozitie a tuturor documentelor vehiculului-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta

Cum a fost inregistrata masina la primarie daca nu ati prezentat niciun act de transfer a proprietatii?
Pentru a fi inregistrat la fisc trebuie sa prezentati actul de dobandire si cartea de identitate a vehiculului.
Puteți descrie întreaga întâmplare? Complet. Ca să vă putem răspunde la fel. De exemplu, dacă mașina a constituit vreo contravaloare datorată de firmă. Fiindcă nu scrie nicăieri că ați plătit.
adriandimitriu, utilizator
Am cumpărat mașina pe data de 12 decembrie 2017, factura este de pe data de 12.dec.2017 dar actele mașinii, am primit o promisiune că mi le va da patronul firmei după ce se eliberează fiscalul . Fiscalul am înțeles că este eliberat abia pe 3 sau 4 martie 2018. Am fost la primăria de domiciliu ca să plătesc impozitul pe casă și acolo (la primărie ) am fost înștiințat că am 56 RON de plată pe anul 2018 pe mașina pe care nu am încă actele. Am sunat patronul firmei ( firma este din altă localitate ) dar nu mi-a răspuns . Ce pot face în continuare ? Banii i-am plătit patronului de față cu 3 martori (soția , cumnatul din partea soției și un prieten),care pot declara oricând că banii i-am dat .

Alte discuții în legătură

Masina Mazare_c Mazare_c Am cumparat o masina de la o doamna care o avea de la o firma. Eu nu am fost atent la acte dar firma nu a dat factura doamnei. Cel putin asa zice doamna. Am ... (vezi toată discuția)
Pot sa înscriu masina Lumy09 Lumy09 Bună ziua am luat un BMW x1 de la o firma mi-au făcut factura pe numele meu dar încă nu am primit chitanța de la primărie ca nu are datorie. Vânzarea ... (vezi toată discuția)
Am obtinut hj definitiva si irevocabilă pentru un autoturism petrub petrub Buna ziua, am mai avut aceasta neclaritate dar cred ca nu am întrebat bine si sunt inca confuz. In 2003 am vândut o masina dar nu am urmat pasii pentru a ... (vezi toată discuția)