avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Mie imi plac problemele de logica. Tie?
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Mie imi plac problemele de logica. Tie?

Intr-un cos sunt 14 Kg de mere.
Avem o balanta si o greutate de 2 Kg.
Cum facem pentru a masura 3 Kg de mere numai din doua cantariri ?

Se dau 2 galeti negradate, una de 9 litri si una de 4 litri.
Cum facem sa obtinem in galeata mare 6 litri de apa?

Se dau 10 gramezi de cate 10 monede, fiecare moneda cantarind 10 grame.
Una dintre cele 10 gramezi este plina de monede false cantarind 11 grame fiecare.
Avand la dispozitie un cantar digital, foarte sensibil, cum se poate afla care gramada este plina cu monede false, dintr-o singura cantarire ?

Se dau 12 monede si o balanta fara greutati.
Una dintre monede este falsa adica este sau mai grea sau mai usoara.
Din 3 cantariri sa se determine care este moneda falsa si sa se precizeze daca ea este mai grea sau mai usoara decat restul.

Se dau doua sfori care ard fiecare in exact o ora.
Sa se masoare 45 de minute. stiind ca sforile nu ard uniform.

1. Pai am spus mai sus, depinde de sensul acelei "cunoasteri".
2. Linkul ala prezinta niste fenomente fizice dar intr-o maniera copilareasca.
Chiar unul din exemple m-a amuzat teribil, cel in care luna se invarte in jurul capului cu de 4-ori viteza luminii. Cam asa de si exemplul tau cu viteza umbrei mai mare ca viteza luminii. In teoria relativitatii 1 + 1 nu fac intotdeauna 2.

Aceasta ipoteza cu umbra e similara cu cea despre viteza gandului. Daca te gandesti la un soc suficient de indepartat, spre exemplu soarele, ajungi la el mai repede decat cu viteza luminii. :))
Evident ca fizic, viteza gandului este limitata de viteza impulsurilor nervoase prin sinapsele dintre neuroni. Si e net inferioara vitezei luminii.
Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2011
grandanat, utilizator
Salut,Este fizica, non materiala si poate merge mai repede ca viteza luminii.E o eroare de logica aici "umbra" nu are viteza ea poate "acoperi "o suprafata deci implicit ne aflam inr-un sistem material, pur teoretic, asa de dragul discutiei putem considera ca are viteza(desi nu e cuvantul potrivit).B-)
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2011
dan_sur_cr, utilizator
"Ce face un jurist sau un economist in timpul liber?" Multe, sper! B-)

Eu incerc sa rezolv probleme de logica si nu numai. Problema de mai jos imi da batai de cap, desi autorul ei sustine ca are un grad de dificultate scazut. Are cineva un raspuns? :help:

Doamna M. se decide sa cumpere un papagal, pentru a-i tine companie. Dar isi doreste unul vorbitor. “Papagalul asta vorbeste?” il intreaba pe vanzator, care raspunde fara echivoc: “Repeta fiecare cuvant pecare il aude”. Convinsa, doamna M. cumpara papagalul. Insa, dupa cateva luni de dresura, papagalul nu spunea nimic. A mintit vanzatorul? Ori exista o informatie importanta care nu a fost dezvaluita?

Marea carte a jocurilor mintii - Ivan Moscovich, Editura Litera, Bucuresti, 2011
Cred ca papagalul e surd :(
gi_jane2 a scris:
Cred ca papagalul e surd :(

=D> Acesta este raspunsul (eu de ce n-am stiut? :( ).

O problema care mie mi s-a parut simpla, insa care are, in opinia autorului, un grad de dificultate mai ridicat decat cea cu papagalul. Nu inteleg de ce. :wassat:
Intr-o companie, pozitiile de presedinte, de director si de secretar sunt detinute de Gerry, Anita si Rose, dar nu neaparat in aceasta ordine. Secretarul, care este copil unic, castiga cel mai putin. Rose, care este maritata cu fratele lui Gerry, castiga mai mult decat directorul. Din aceste informatii poti afla fiecare ce este?

Marea carte a jocurilor mintii – Ivan Moscovich, Editura Litera, Bucuresti, 2011
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Autotest de inteligenta Nicolaie Ciobotaru Nicolaie Ciobotaru Sunteti in posesia a [b]12 bile de aceeasi marime si culoare[/b] , fara semne particulare ( care sunt interzise a se folosi in timpul rezolvarii autotestului ... (vezi toată discuția)
Ce lege se aplică în cazul furtului la cântar din supermarket-uri? Numby Numby Buna ziua, Nu gasest in dreptul civil nici o lege privind produsele neambalate sau fara o cantitate fixa. De exemplu: Daca un individ este descoperit ca ... (vezi toată discuția)
Autoturism mma 2500 kg+ platforma 2700 kg mma? justskyzzo justskyzzo Buna tuturor, Am cautat pretutindeni dar nu gasesc nimic mai detaliat in privinta remorcarii unei platforme auto.Din start permisul imi va permite lucrul asta ... (vezi toată discuția)