avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Mie imi plac problemele de logica. Tie?
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Mie imi plac problemele de logica. Tie?

Intr-un cos sunt 14 Kg de mere.
Avem o balanta si o greutate de 2 Kg.
Cum facem pentru a masura 3 Kg de mere numai din doua cantariri ?

Se dau 2 galeti negradate, una de 9 litri si una de 4 litri.
Cum facem sa obtinem in galeata mare 6 litri de apa?

Se dau 10 gramezi de cate 10 monede, fiecare moneda cantarind 10 grame.
Una dintre cele 10 gramezi este plina de monede false cantarind 11 grame fiecare.
Avand la dispozitie un cantar digital, foarte sensibil, cum se poate afla care gramada este plina cu monede false, dintr-o singura cantarire ?

Se dau 12 monede si o balanta fara greutati.
Una dintre monede este falsa adica este sau mai grea sau mai usoara.
Din 3 cantariri sa se determine care este moneda falsa si sa se precizeze daca ea este mai grea sau mai usoara decat restul.

Se dau doua sfori care ard fiecare in exact o ora.
Sa se masoare 45 de minute. stiind ca sforile nu ard uniform.

Bun. Sa vedem ce a ramas nerezolvat.
2.
1 -> 3, 2 -> 3, 3 -> 4, 4 -> 5, 5 -> 5, 6 -> 4, 7 -> 5, 8 -> 3, 9 -> .., 10 ->..
Chiar nu stiu.

4.
Este fizica, non materiala si poate merge mai repede ca viteza luminii.
Vorbim de radiatiile Cernekov sau e ceva mai... domestic?

5.
Un explorator care nu este la Polul Nord merge 1 km sud, 1km est, 1 km nord si se gaseste inapoi de unde a plecat. Unde este?
La ecuator?

6.
Ma gandesc ca eu as cauta o suprafata reflexiva sa vad daca am sau nu ochi caprui. Altfel, gandul ar fi atat de obsedant, incat probabil m-as simti vizata de ceilalti eschimosi cu care ma intersectez, chiar la un asemenea nivel care sa determine sinuciderea. Hm. Apoi ne intrebam la ce nivel se comunica faptul ca un eschimos s-a sinucis. Pentru ca daca se afla cu usurinta, atunci povara s-ar putea ridica de pe umerii celor care ar avea acelasi proces de constiinta si s-ar reveni la eu stiu ca X are ochii caprui, dar el nu stie si traim fericiti in continuare.
Sincer, logic mi se pare ca observatorul extern sa declanseze in ei dorinta de a se verifica daca nu cumva ei sunt aceia cu ochi caprui. Deci cautarea unei suprafete reflexive - sa zicem apa, deci maxim 10 cazuri de sinucidere in cazul in care toti urmeaza acelasi proces de gandire.
nuj daca s-a rezolvat pana acum, eu abia acum am citit-o...deci, e simplu: impartim in 3 fisicuri de cate 4...
prima cantarire:
cantarim 2 fisicuri de cate 4 si avem variantele:
A sunt egale, deci in al 3lea fisic e moneda...din cele 4 monezi din al trei-lea fisic punem una deoparte si in balanta punem doua din ele intr-o parte si una in cealalta plus o oneda din primele 2 fisicur(sigur e adevarata). in cazul in care sunt egale in a 3a cantarire vedem moneda scoasa comparativ cu una din primele 2 fisicuri si stim cum e; dk nu sunt egale, vedem in ce parte e inclinata balanta si la a 3a cantarire scoatem moneda care este singura din al 3lea fisic si le comparam pe celelalte 2. daca sunt egale atunci e falsa moneda scoasa si stim dk e mai grea sau usoara in cantarirea 2...daca nu sunt egale stim care e problema stiind cum a fost cantarirea 2.

B daca primele 2 fisicuri nu sunt egale atunci fie una din 4 dintr-un fisic e usoara fie una din 4 din celalalt e grea...pentru a urmarii mai usor le numerotam 1 2 3 si 4 in primul ...5 6 7 si 8 in al 2-lea....si 9 10 11 12 in fisicul cu monezi adevarate.
pentru a 2a cantarire scoatem (sa zicem k 1 2 3 si 4 sunt mai grele) afara monedele 3, 4 si 8.....si mutam in fisicul in care a ramas 1 si 2 monedele 5 si 6.....completam in fisicul 2 alaturi de 7 cu monede adevarate...9, 10 si 11...si cantarim. dk sunt egale atunci problema e una din monedele scoase si in a 3a cantarire comparam cele 2 monede pe care le-am scos din acelasi fisic(care era mai greu) dk sunt egale atunci 8 e moneda falsa si e usoara dk nu cea care e mai grea e falsa....dk balanta isi schimba inclinarea atunci monedele mutate5 sau 6 sunt usoare...si le comparam in cantarirea 3....iar dk inclinarea ramane lafel 5 si 6 sunt adevarate, si problema e fie 1 sau 2 fie 7....scoatem 7 afara si comparam in cantarirea 3 pe 1 cu 2.....stim ca ambele erau din fisicul initial greu deci care e mai grea e moneda falsa grea...daca sunt egale 7 e usoara.

sper sa fi inteles ceva:))
3 Becuri si 3 intrerupatoare
Se dau 3 becuri normale si doua camere izolate.
In prima camera se afla cele 3 becuri infiletate în cate o dulie iar in a doua camera se afla 3 intrerupatoare, fiecare intrerupator aprinde un singur bec din camera alaturata.
Ai dreptul la oricate apasari pe intrerupatoare si ai dreptul sa intri o singura data in camera cu becuri.
Trebuie sa afli ce bec aprinde fiecare dintre cele 3 întrerupatoare.

primul il aprinzi un minut , al doilea 5 sec si intri in camera cu bec-uri
daca e ferbinte - e primul intrerupator , daca e cald - e al doilea , daca rece - al terilea
stefannicusoradrian a scris – in topic nou, care a fost sters:

Ionel are 5 ani.Sora lui are de doua ori mai mult ca el. Cati ani are sora lui peste trei ani?

gi_jane2 a raspuns:
as fi raspuns ca va avea 13

SILVANAA90 a raspuns: 18 ani.

Thedust a raspuns:
Cum se calculeaza?
MI-e mi-a dat 16.
Cum 18? Cum 16?:)) Raspunsul e 13.

O sa raspund si la probleme propuse de mine
1. Elefterie primeste masinuta, are un baiat anumit, deci sansele sa aiba doi baieti sunt 1/2, pe cand Ionescu are sanse 1/3 sa aiba doi baieti. Vezi [ link extern ]
2. "4" (numarul de litere al pronuntiei numarului)
4. Umbra
5.La 1 km nord de paralela sudica de 1km lungime. (adica la aprox 1,2 km N de Polul Sud)
6. Toti cei cu ochi caprui se sinucid simultan in a 10a zi. Pentru ca cu cat treceau zilele fiecare persoana cu ochi caprui (care nu-si stia culoarea ochilor) spera ca orice persoana din cele 9, avand acces la informatia privindu-l pe el isi va da seama ca grupul celor cu ochi caprui are minim 8 (fara ea) sau maxim 9 (cu ea). Cand cei 9 nu s-au sinucis, si el si-a dat seama ca are ochi caprui.

Alte discuții în legătură

Autotest de inteligenta Nicolaie Ciobotaru Nicolaie Ciobotaru Sunteti in posesia a [b]12 bile de aceeasi marime si culoare[/b] , fara semne particulare ( care sunt interzise a se folosi in timpul rezolvarii autotestului ... (vezi toată discuția)
Ce lege se aplică în cazul furtului la cântar din supermarket-uri? Numby Numby Buna ziua, Nu gasest in dreptul civil nici o lege privind produsele neambalate sau fara o cantitate fixa. De exemplu: Daca un individ este descoperit ca ... (vezi toată discuția)
Autoturism mma 2500 kg+ platforma 2700 kg mma? justskyzzo justskyzzo Buna tuturor, Am cautat pretutindeni dar nu gasesc nimic mai detaliat in privinta remorcarii unei platforme auto.Din start permisul imi va permite lucrul asta ... (vezi toată discuția)