avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Mie imi plac problemele de logica. Tie?
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Mie imi plac problemele de logica. Tie?

Intr-un cos sunt 14 Kg de mere.
Avem o balanta si o greutate de 2 Kg.
Cum facem pentru a masura 3 Kg de mere numai din doua cantariri ?

Se dau 2 galeti negradate, una de 9 litri si una de 4 litri.
Cum facem sa obtinem in galeata mare 6 litri de apa?

Se dau 10 gramezi de cate 10 monede, fiecare moneda cantarind 10 grame.
Una dintre cele 10 gramezi este plina de monede false cantarind 11 grame fiecare.
Avand la dispozitie un cantar digital, foarte sensibil, cum se poate afla care gramada este plina cu monede false, dintr-o singura cantarire ?

Se dau 12 monede si o balanta fara greutati.
Una dintre monede este falsa adica este sau mai grea sau mai usoara.
Din 3 cantariri sa se determine care este moneda falsa si sa se precizeze daca ea este mai grea sau mai usoara decat restul.

Se dau doua sfori care ard fiecare in exact o ora.
Sa se masoare 45 de minute. stiind ca sforile nu ard uniform.

Rose e presedinte pt ca ea castiga mai mult decat directorul si secretarul e cel ce castiga cel mai putin. Gerry e director pt ca are frate, deci nu e secretar, iar postul de presedinte e ocupat de Rose si Anita e secretar ca numai asta poate fi.
:( mi s-a parut mai grea
gi_jane2 a scris:
:( mi s-a parut mai grea

Inseamna ca eu sunt pe dos. :">

Acum multi ani, un om s-a casatorit cu sora vaduvei sale. Cum a fost posibil?

Marea carte a jocurilor mintii - Ivan Moscovich, Editura Litera, Bucuresti, 2011
:oops: Incerc sa raspund...ce amestec de rude...:sorry:

A fost casatorit cu ambele surori? :O:
Prima data a fost casatorit cu sora vaduvei, a divortat probabil sau a devenit vaduv, apoi s-a casatorit cu cea care ulterior a devenit vaduva, in urma decesului lui.
@Andreea-Ionescu: Da, asa este. :thumbup:

Testamentul unui personaj excentric stipula ca cei doi mostenitori ai lui trebuie sa alerge intr-o cursa de cai si ca mostenirea va reveni proprietarului calului care ajunge ultimul. La ora convenita, cursa are loc, dar cei doi mostenitori nu-si indemnau deloc caii sa ajunga la finis. Pentru a indrepta lucrurile, executorul testamentar a facut o mica modificare in cursa. Conform acestei modificari, cursa celor doi cai a fost reluata si cel care a terminat primul a castigat mostenirea.
Cum s-a putut intampla acest lucru, desi testamentul a fost respectat?

Marea carte a jocurilor mintii - Ivan Moscovich, Editura Litera, Bucuresti, 2011
:) Multumesc!

Schimband caii intre mostenitori?

Grele probleme, doamna Pintea. #-o

Alte discuții în legătură

Autotest de inteligenta Nicolaie Ciobotaru Nicolaie Ciobotaru Sunteti in posesia a [b]12 bile de aceeasi marime si culoare[/b] , fara semne particulare ( care sunt interzise a se folosi in timpul rezolvarii autotestului ... (vezi toată discuția)
Ce lege se aplică în cazul furtului la cântar din supermarket-uri? Numby Numby Buna ziua, Nu gasest in dreptul civil nici o lege privind produsele neambalate sau fara o cantitate fixa. De exemplu: Daca un individ este descoperit ca ... (vezi toată discuția)
Autoturism mma 2500 kg+ platforma 2700 kg mma? justskyzzo justskyzzo Buna tuturor, Am cautat pretutindeni dar nu gasesc nimic mai detaliat in privinta remorcarii unei platforme auto.Din start permisul imi va permite lucrul asta ... (vezi toată discuția)