avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil de 10 luni din concubinaj. Pot să ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil de 10 luni din concubinaj. Pot să părăsesc domiciliul și să mă mut în alt județ fără acordul tatălui?

Ce trebuie sa fac pentru custodia fetei mele de 10 luni nefiind căsătorită cu tatăl ei dar el fiind trecut in certificat pot sa părăsesc domiciliul unde stam in chirie pot sa plec din județ cu fata???
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: kyrakyra_65 , utilizator 01:08, 30 Iunie 2018
Buna ziua,
1. Chemati urgent 112.
2. Formulati plangere in instanta pentru emiterea unui ordin de restrictie. Daca-l incalca intra in penitenciar.
Pueți obține, în temeiul legii 217/2003 un ordin de PROTECȚIE, procedura de judecată fiind esențialmente accelerată.
Dacă plecați trebuie deschise procese si sa obțineți urgent hotărâre judecătorească.
Ambii aveti drepturi egale și va poate lua copilul.

Prin hotărâre judecătorească se transeaza problema...cu drepturile fiecăruia...
Având in vedere ca nu sunteti căsătorită , puteti pleca unde doriti si când doriti.Nu va poate obliga nimeni sa stati cu forta cu el. Daca dorește apoi sa vadă copilul, va trebui sa ceară program de vizita in instanta. Nu sunteti obligată sa ii dati copilul si nici sa il lăsati sa il vadă daca nu are o sentinta cu program de vizita. Daca cere așa ceva, atunci sa cereti si d-voastră pensie de întreținere si domiciliul copilului sa fie la d-voastră. Nu va poate acuza de nimic. Daca e agresiv faceti plângere la politie si cereti ordin de restrictie.
Ultima modificare: Marți, 29 Mai 2018
kyrakyra_65, utilizator
Pot pierde indemnizatia???
Fata împlinește un an pe 18 iulie. El supune ca imi taie indemnizatia si o sa intre el in concediu de creștere copil? E posibil atâta timp cât eu si fata nu mai locuim cu el ???

Alte discuții în legătură

Divortata de un sot alcoolic gabi.nico gabi.nico Buna ziua tuturor , am si eu o mare problema: am divortat de sotul meu alcoolic, am obtinut custodia copiilor, cu program de vizitare pentru tata, si el a ... (vezi toată discuția)
Sunt amenințat cu poliția când vreau să discut cu mama copiilor mei. ce pot face în această situație? SimonT SimonT Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi pt. ca sunt disperat. Sotia cu care acum astept trecerea celor 30 zile pt. divort la notar ma ameninta de cate ori ... (vezi toată discuția)
Probleme exercitarea autoritatii parintesti comun fara program vizite AlexandraCristina224 AlexandraCristina224 Buna ziua, As avea nevoie de cateva indrumari referitoare la modul in care se desfasoara autoritatea parinteasca in comun: - am divortat in anul 2013 - in ... (vezi toată discuția)