avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Inchiriere apartament in avans
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Inchiriere apartament in avans

Salutari!

As vrea sa ma mut in chirie incepand de luna viitoare (01.07.2018) si am gasit un apartament care va fi disponibil cu acea data prin intermediul unui agent imobiliar.
El mi-a zis ca daca vreau sa imi opreasca apartamentul pana la acea data trebuie sa platesc avansul catre proprietar si comisionul agentiei, in schimbul caruia voi primi o chitanta.
Imi puteti spune la ce ar trebui sa fiu atent cand fac aceasta actiune, ce presupune si cum ma pot asigura ca nu vor baga banii in buzunar si eu raman fara chirie?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:06, 27 Mai 2018
În baza contractului ii puteti da în judecată.
Asa am considerat si eu. Dar, din cate stiu, contractul ca sa fie valabil trebuie inregistrat la ANAF. Ori in ziua inchirierii se va completa contractul care va ramane la proprietar pentru a-l duce la inregistrare. Pot folosi in instanta un exeplar al contractului completat cu datele mele si ale proprietarului chiar daca acesta nu este inregistrat la ANAF?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

În baza contractului ii puteti da în judecată.

Da, se poate.
Un exemplar trebuie să aveti si dvs.
Da, se poate.
Un exemplar trebuie să aveti si dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare chirias sonias sonias Am rugamintea sa ma consiliati intr-o problema. Locuiesc cu chirie intr-un apartament, gasit prin intermediul unei agentii. Posed chitanta prin care am achitat ... (vezi toată discuția)
Comision agent imobiliar. sunt obligat să-l plătesc dacă nu am semnat un contract de vizionare? TeodorG TeodorG Buna seara In cautarea unui apartament de inchiriat, zilele trecute am vizionat un apartament prin intermediul unui agent imobiliar ce m-a anuntat inainte ... (vezi toată discuția)
Comisioane agentii imobiliare Mariana2013 Mariana2013 Buna ziua, am gasit un anunt cu un apartament pe internet iar cand am sunat a raspuns o agenta imobiliara si am fixat intalnirea pt. a vedea apartamentul. Inca ... (vezi toată discuția)