avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pot desființa un cos de fum la bloc?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pot desființa un cos de fum la bloc?

Buna! Am cumpărat un apartament, situat la et. 1 al unui bloc cu încălzirea pe lemne. As vrea sa desfiintez coșul de fum din baie si bucătărie, pt mai mult spatiu si pt ca nu mai am nevoie de ele, având încălzire pe gaz. Cosul pleaca de la noi, la parter e spatiu comercial, au doar o sobă, legata la cosul de fum comun, care trece prin holul meu (acela nu il desființez ). Am nevoie de vreo autorizatie sau acord?
Cel mai recent răspuns: Ralucamona , utilizator 14:02, 28 Mai 2018
Fiind vorba despre instalatie eliminat gaze de fum care este parte comuna imobil de locuit in comun ,nu aveti competenta sa interveniti
La nivelul imobilului exista infiintata asociatie de proprietari/locatari ?
Daca exista infiintata asociatie de proprietari opereaza disp L nr 230/2007
Articolul 11
(1) Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala a modificarilor constructive, fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietati individuale.
(2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.
Nu există asociație de proprietari.
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2018
Ralucamona, utilizator
Aveti nevoie de proiect (eventual o noua solutie de amplasare cos de fum) intocmit de o firma autorizata si de avizul tuturor locatarilor legati la respectivul cos de fum.
Mulțumesc pentru răspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

***** coș de fum la bloc cu 3 etaje să fie prevăzut și pentru centrale pe lemne? Vecinul13245 Vecinul13245 Salutare tuturor, Așa cum cred că mulți alții ajung într-o situație de, disperare, neștiind ce să mai facă, la cine să meargă, pe cine să ... (vezi toată discuția)
Foc cu lemne PalfiM PalfiM Sunt administratorul unui bloc de locuinţe foarte vechi(nu ştiu sigur din ce an) unde fiecare apartament are sobă de teracotă. Nu de mult am primit o ... (vezi toată discuția)
Aerisirea de la bloc cos pentru fum petrutza_sv petrutza_sv Mama mea locuieste la bloc iar dupa revolutie cand toate centralele termice ale orasului au fost inchise fiecare locatar a fost nevoit sa caute solutii ... (vezi toată discuția)