avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare de bunuri in cazul despartirii in fapt
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare de bunuri in cazul despartirii in fapt

Vrem sa cumparam un apartament de la un cetatean care la data cand acesta l-a cumparat, era despartit in fapt, declarand in contractul de vanzare-cumparare ca l-a achizitionat cu bani din vanzare de imobile provenite din mostenire. Nu este prezenta semnatura sotiei pe actul respectiv. Are acest cetatean acum, nevoie de semnatura sotiei, de care, repet, este despartit in fapt pt a-l vinde noua? Ce sanse avem sa se faca tranzactia fara ca noi sa fim.supusi vreunui risc ?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 15:19, 28 Mai 2018
Buna ziua,
Daca acel apartament este achizitionat de vanzator din banii proveniti din mosteniri (direct sau indirect) atunci are statul de bun propriu si nu este nevoie de semnatura sotiei.
Daca NU atunci este nevoie de acea semnatura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil prima casa carmen.elena84 carmen.elena84 Vrem sa cumparam un apartament prin programul Prima casa. Am gasit unul care ne place si am.incheiat pana acum un contract de rezervare cu agentia de ... (vezi toată discuția)
Protejare mostenire corinana corinana Am mostenit de la parinti un apartament. In acest moment as dori sa il vand si, din banii rezultati sa cumpar un teren. Sunt insa casatorita si nu as dori sa ... (vezi toată discuția)
Sfat partaj imobil legea 112 rollex rollex Va rog sa ma sfatuiti, daca in situatia mea exista sanse de dobandire integrala a imobilului in urma unui partaj. In urma divortului am ajuns la o ... (vezi toată discuția)