avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Locuiesc în Franța, mi-a expirat permisul de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Locuiesc în Franța, mi-a expirat permisul de conducere iar eliberarea unuia nou de către autoritățile franceze durează foarte mult. Aș putea lua între timp o dovadă de conducere de la ambasadă?

Buna ziua,

Permisul meu de conducere românesc este expirat din 14.04.2018 și locuiesc în Franța.. am depus cererea pentru reînnoire aici in Franta la centrul de expertiză de la Nantes care se ocupă exclusiv cu permisele de conducere străine europene, in schimb au trecut 2 luni și nu am nici un răspuns din partea lor... și în plus am nevoie pentru a circula de o dovadă de conducere... as putea sa o iau de la ambasadă? Sub ce formă ar trebui formulată cererea pentru dovada permisului de conducere și pentru ce perioadă se eliberează?
Mulțumesc.
Ultima modificare: Marți, 29 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Mig 85 , utilizator 13:32, 3 Decembrie 2019
Ok mulțumesc sunt răspunsuri pe care deja le stiam, am crezut ca poate aveti competenta necesară sa ma sfătuiți cum pot face rost de această dovadă fără să mă deplasez, iar consulatul poate efectua o verificare a autenticitatii permisului de conducere care ulterior este utila pentru reînnoirea permisului in tara de rezidență. Ideea este ca nu pot lua legătura cu poliția emitenta a permisului, deci nu stiu cum as putea proceda.

Traian Fanea a scris:

Consulatul nu are atributii specifice eliberarii unor dovezi de circulatie , astfel de solicitari sunt de competenta Directiei regim permise de conducere si inmatriculari a vehiculelor din Romania emitenta a permisului dv de conducere.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
”Competenta necesara” solicitarii dv nu o are nimeni decat cea legala despre care v-am precizat, probelma preschimbarii permisului de conducere este o obligatie a dv personala de care trebuia sa va preocupati din timp , in acest moment o alta solutie decat cea legala nu incape discutie ce tine de competenta autoritatilor romane emitente a permisului expirat si presupune deplasarea dv in Romania pentru eliberarea unei dovezi inlocuitoare si emiterea unui nou permis, In ceea ce preiveste emiterea permisului francez conform regmentatarilor din Franta , daca sustineti ca s-au depus toate documentele solicitate in termenul de valabilitate atunci va trebui sa asteptati emiterea permisului francez iar procedura e mai greoaie intrucat autoritățile franceze i-au contactat pe omologii din Romania pentru a verifica dacă permisul de conducere nu a fost restricționat, suspendat sau retras.

Dovada de circulatie atat timp cat domiciliati in Franta si doriti sa conduceti autovehicul pe teritoriul acelei tari, cu atat mai mult ca ati depus deja actele pentru înlocuirea permisului nu pot sa revina spre competenta a o elibera decat autoritatilor franceze.
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2018
ContSters82289, utilizator
Pana la urma ce ați rezolvat cu permisul. Sunt într-o situație aproape identica
Buna ziua, In cat timp ati primit raspuns de la Prefectura din Franta? Eu am facut cererea de 5 luni si nu imi raspund nici prin mail nici la telefon. Ati intampinat alte probleme? Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere romanesc retinut in franta silviu2018 silviu2018 Sunt posesorul unui permis de conducere eliberat de statul roman. (model european). In prezent sunt rezident fiscal in Franta, locuind aici de cativa ani. ... (vezi toată discuția)
Schimbare permis de conducere nefis nefis buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca un cetatean francez care urmeaza sa investeasca intr-o afacere in romania poate sa-si schimbe permisul de conducere(categ ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis auto libiu libiu buna ziua, am nevoie de ajutor cu ceea ce cred eu ca este o eroare de aplicare a legislatiei pentru preschimarea permisului auto datele de intrare : - in ... (vezi toată discuția)