avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare-cumparare

este atacabil contractul de vanz.-cump. in care vanzatorii sunt parintii iar cumparatorul este unul din copii?
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 21:16, 31 Octombrie 2009
atita timp cit partile au capacitate deplina, obiectul contractului este licit simpretul este platit ... nu stiu cine ar putea ataca contractul...
Doar daca acele conditii mentionate de colegul meu nu ar fi indeplinite, sau cel putin una dintre ele, cum ar fi pretul platit care, legea spune clar ca trebuie sa fie ,,sincer si serios" , atunci acest contract ar avea sansa de a fi desfiintat . Altfel, se prezuma ca el a fost incheiat cu respectare tuturor cerintelor.
Da, de catre ceilalti descendenti, daca rezerva succesorala e incalcata prin acest act.;).

Dupa decesul parintilor, acest act de vanzare cumparare poate fi desfiintat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Da.In conformitate cu prevedirile art 948 din codul civil, conditiile esentiale ptr validitatea actelor juridice sunt:
1) capacitatea de a contracta
2) consimtamantul valabil al partii care se obliga
3) un obiect determinat
4) o cauza licita

Sunt de parere ca acel contract de vanzare -cumparare nu poate fi atacat pe motiv ca incalca rezerva succesorala.
Parintii sunt proprietarii,este dreptul lor de a vinde daca doresc acest lucru.Nu este vorba despre un act cu titlu gratuit.
Daca sunt indeplinite conditiile de valabilitate,actul nu poate fi desfiintat.
Nu suntem,in acest caz,in prezenta unor incapacitati speciale de a vinde sau de a cumpara.

Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Octombrie 2009
ContSters76710, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testamentu mihai madalin mihai madalin am un unchi din partea sotiei care ia facut testament pe apartament . El are un frate care nu sunt in relati bune. Ce act avem nevoie in afara de ... (vezi toată discuția)
Contestare act vanzare cumparare vgeorge vgeorge o ruda a mea a facut un act de vanzare cumparare cu un nepot prin anul 2003 cu clauza de a intra in deplina posesie a bunului (casa si teren) dupa decesul ... (vezi toată discuția)
Am încheiat cu tata un contract de vânzare-cumpărare cu uzufruct viager. poate fi prezumat a fi donație? Acad1 Acad1 Eu cu tatăl meu am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu rezerva uzufructului asupra unui teren si a unui imobil. Mai am un frate si sotia ... (vezi toată discuția)