avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... În urma declarațiilor de neacceptare a moștenirii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

În urma declarațiilor de neacceptare a moștenirii date de frații mei, sunt unicul moștenitor. Unde e mai convenabil, din punct de vedere al costurilor, să finalizez succesiunea: în instanță sau la notar?

Rog sa ma ajute cineva, daca suntem patru frati si trei dintre noi mi-au dat declaratie notariala ca nu accepta mostenirea ,unde ma prezint si cu ce fel de actiune? as putea sa introduc o actiune privind o Hotarare de expedient (daca da, cine sunt paratii, sau toti vom fi reclamanti?)sau trebuie sa ma prezint la Notariat ca nu as dori deloc acest lucru. Multumesc mult.
Ultima modificare: Joi, 31 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 19:50, 29 Mai 2018
In mod normal, cata vreme nu exista dezacord intre mostenitori (si nu exista, dvs fiind unicul mostenitor), ar trebui sa va adresati unui birou notarial? DIn ce cauza nu doriti acest lucru?
Din cauza costurilor.Multumesc oricum. Dar totusi altfel nu se poate?
Buna ziua,
Fiind unicul mostenitor dezbaterea succesiunii se face la notar.
Ba da, se poate. Puteti incerca sa mergeti in instanta. Totusi, inainte sa spuneti ca e mai rentabil sa mergeti in instanta, ati comparat efectiv costurile? Intreb asta pentru ca stiu in mod cert ca e mai convenabil sa apelati la un notar public, atat din punct de vedere al costurilor cat si din punct de vedere al duratei de solutionare. Puteti cere oferte de la 2-3 birouri notariale, nu va costa nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauzã partaj la notar GHITA ELENA ANISOARA GHITA ELENA ANISOARA Aş aveam următoarea problemă: Am hotărât cu fostul meu soţ să facem partajul la notar în următoarele condiţii: Sunt de împărţit un apartament cu ... (vezi toată discuția)
Succesiunea prin tribunal eugeniastancu eugeniastancu Buna ziua.Tatal meu a murit acum 8 ani.Avea un apartament, al carui proprietar unic era .Suntem 2 surori.Nu am facut succesiunea pana acum.Am hotarat ca ... (vezi toată discuția)
Transfer drept de proprietate teren -se poate face prin mediere? liveomars liveomars Mama are 2 surori,sora A care este vitrega (dintr-o alta casatorie a bunicii) si sora B.Bunicii au murit acum 7 ani,ele vor sa faca actele pe pamant,iar ... (vezi toată discuția)