Rog lamuriri in ceea ce priveste Regulamentul UE 679/2016; am impreuna cu sotul meu un SRL - cod CAEN 7430 - suntem amandoi pensionari de putina vreme. Eu sunt traducator autorizat de lb franceza si nu (mai) avem angajati. In afara de traduceri acte de stare civila si de studii, diverse acte de tip notarial in limba franceza, preluam si transmitem colegilor autorizati pentru alte limbi lucrari pe care apoi le predam solicitantilor, avem cu respectivii traducatori Contracte de Prestari Servicii ; ori, facem alte servicii clientilor nostri: apostilam la Prefectura sau supralegalizam traducerile la Camera Notarilor. Asadar: ce ar trebui sa facem pentru respectarea Regulamentului de mai sus, avand in vedere ca - si daca luam consimtamantul clientului nostru - actele sale pot parcurge un circuit pe care noi nu-l putem supraveghea/verifica? Si-apoi, mai sunt situatii in care clientul nu doreste ca actele sa-i fie legalizate de catre Notar, e suficienta stampila si semnatura traducatorului; cum procedam? Daca aveti raspunsul la acest tip de munca, va rog respectuos sa ni-l comunicati. Multumiri annticipate pentru orice fel de ajutor!
adriandimitriu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Regulamentul se refera la informatiile pe suport electronic.
Daca lucrati pe suport hartie, lucrurile se petrec la fel, doar ca va trebui in plus sa tineti un registru de predare primire documente.
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns. Un plus de informatii stiti de unde-mi pot lua? De ex.: ce rubrici trebuie sa contina acel Registru, cat timp trebuie pastrata arhiva, trebuie (sau nu) vizat undeva acel registru etc.
Cu stima,
adriandimitriu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
E un registru de intrari si iesiri obisnuit, in care inscrieți ce a venit, de unde, cine l-a adus, în ce scop (poate și nr.pagini?), respectiv ce pleacă, unde, cu cine. Data, ora, obligatorii, semnături. Numerotarea poate ține și loc de cod intern. Cât îl păstrați? Indefinit. Să nu uit: păstrați și copii ale lucrărilor dvs. , nu? Dacâ trebuie să-l șnuruiască cineva, nu știu. Mai întrebați, s-ar putea să-mi fi scăpat ceva decisiv