avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Buna.Cota parte intr-un proces de partaj poate fi 80%-20% daca ambele parti au contribuit in mod egal la dobandirea bunurilor comune mobile si imobile?Nici una din parti nu a avut bunuri proprii ,dobandite inainte de casatorie sau venituri proprii
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 18:25, 30 Mai 2011
Incearca e putin spus.Insista in a solicita cota 80-20 cu toate ca nu are nici o dovada care sa sustina aceasta cerere.
In cadrul partajului nu a fost introdusa si valoarea unui autoturism dobandit in timpul casatoriei.Cum procedez sa introduc valoarea la masa partajabila?Autoturismul l-a vandut dupa ce a incheiat un contract de asistenta avocat-imputernicire avocationala- pt. procesul de divort si partaj.
Legal,partile pot introduce documnte prin care sa sustina si sa probeze cota de particiupare majoritara la achizitionarea de bunuri.
Daca aveti probe referitoare la micsorarea masei de partajare,ulterior deschiderii actiunii in instanta,prin aparator faceti cuvenita precizare.
:offtopic: interventie moderator:
Nina1 - va rugam sa folositi functia de editare a mesajelor in situatia in care doriti sa mai postati ceva , dupa un alt mesaj al dvs. Postarea succesiva a mai multor mesaje contravine regulamentului site-ului.

In ceea ce priveste problema dvs.....la primul termen depuneti intampinare in care mentionati ca nu sunteti de acord cu cotele cerute de catre reclamant, motivand acest fapt si depuneti cerere reconventionala solicitand introducerea in masa partajabila si a valorii autoturismului vandut de catre fostul sot, atat timp ce acel autoturism este un bun comun ....
Am depus intampinare si cerere reconventionala - am solicitat introducerea valorii autoturismului la masa de partaj insa mi s-a respins cererea (in ceea ce priveste valoarea masinii) de catre judecator doar pe baza afirmatiei verbale a celeilalte parti precum ca masina a fost vanduta in timpul casatoriei fara a fi depuse dovezi in acest sens la dosar.Am mai avut 3 termene de atunci:la unul din termene s-a dat amanare pe motiv de a se depune probe la dosar,la al doilea termen s-a dat amanare din alte motive(aici am depus completare la reconventionala si am trecut valoarea masinii) iar la cel de-al 3lea termen amanare din cauza protestului.Cu toate ca la momentul in care am depus intampinarea si reconventionala mi s-a respins introducerea valorii masinii la masa de partaj , eu am staruit in a cere lucrul acesta Cota eu am cerut sa fie in cote egale.Cum trebuie sa procedez in continuare?Va multumesc.

2.Bunurile comune ce fac obiectul partajului au fost achizitionate de noi partile in timpul casatoriei.Dupa ce s-a realizat evaluarea acestora de catre un evaluator bunuri mobile desemnat de catre instanta , partea adversa a cerut respingerea cererii de partajare a bunurilor mobile pe motiv ca acestea se afla in gestiunea firmei la care este angajat ex. sotul? Cum se poate ataca in instanta acest lucru?
Multumesc

3. Plata taxei de timbru in cuantum de 3% din valoarea masei partajabile se face la finalizarea procesului? Cuantumul este stabilit de catre instanta?
Cu stima
Ultima modificare: Luni, 12 Aprilie 2010
Nina1, utilizator

Alte discuții în legătură

Care este procedura? Nina1 Nina1 Buna ziua, Sunt in proces de partaj si am cateva nelamuriri in ceea ce priveste procedura achitarii taxei de timbru. Nu am venituri si vreau sa formulez ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei, probleme nirama nirama Buna ziua, va rog frumos sa-mi dati niste sfaturi priliminare! Avem un ap. de 2 cam. si sunt nevoit sa accept divortul, dar nu si partajul egal, pt. ca nu as ... (vezi toată discuția)
Proces partaj eu1984 eu1984 Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri : - ce presupune un proces de partaj pentru un apartament ? Am inteles ca pentru pornirea acestei ... (vezi toată discuția)