avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Recalcularea indemnizatiei crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Recalcularea indemnizatiei crestere copil

Am un copil nascut in iunie 2008, iar in octombrie 2008 mi-am reluat activitatea, urmand ca in februarie sa intru iar in concediu de ingrijire copil beneficiind de legea cu 85% din venit. Dosarul pentru a beneficia de noua indemnizatie l-am depus in aprilie 2009 si mi s-a spus ca trebuia depus in termen de 30 de zile de la incetarea activitatii. Deci am pierdut doua luni de indemnizatie. Ma puteti lamuri cu privire la acest lucru deoarece eu stiam ca dosarele se pot depune pana in 30 iunie 2009?
Cel mai recent răspuns: bogdana_trambitas , utilizator 14:40, 1 Noiembrie 2009
Dosarul trebuie sa fie depus in termen de 30 de zile de la data suspendarii CIM-ului, daca nu ati depus in acest interval, atunci veti primi indemnizatie de la data cand ati depus dosarul pentru indemnizatie.
Pana la data de 30 iunie 2009 se puteau depune dosare pentru majorarea indemnizatiei care se aflau in plata. In cazul dvs.....nu va aflati in plata indemnizatiei, ci ati solicitat aceasta plata.
In consecinta, ati pierdut 2 luni de indemnizatie....
Da dar cand am fost la serviciul de asistenta sociala mi s-a spus ca pot depune dosarul oricand, dar banii ii voi primi retroactiv. Va dati seama ca daca as fi stiut ca exista un anumit termen nu as fi asteptat atat, deoarece erau banii pentru copilul meu...:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta pentru indemnizatia de 85% cristina 1980 cristina 1980 Buna seara, Sunt o mamica in concediu de maternitate din octombrie 2008.In luna octombrie mi-am depus dosarul pentru indemnizatie.Acum m-ar interesa sa-mi ... (vezi toată discuția)
Stimulent mame si alocatie pt copii pana la 2 ani ioanina2008 ioanina2008 As vrea sa stiu daca in luna in care copilul implineste 2 ani, alocatia de 200 ron se da integral, sau se calculeaza procentul care revine zilelor din luna ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru copil danyforever danyforever Ma numesc Daniela..Intrebarea mea este in legatura cu indemnizatia pentru copil.Eram studenta in ultimul an de facultate ,anii de studiu 2004-2008.La ... (vezi toată discuția)