Dupa ce am facut o cerere scrisa la calculator ca dorim ca judecata sa se faca in lipsa, care a fost semnata de altcineva, ne-a venit o citatie in care ni se spune un alt termen de judecata si se specifica ca in caz de neprezentare sa se trimita un inscris, judecata urmand sa se faca in lipsa, desi nu inteleg ce inseamna asta, noi oricum alte documente decat cele atasate la dosar nu avem. Apoi ni se cere sa insusim cererea de chemare in judecata prin semnatura, in temeiul art 133 c.pr.civ. Intrucat eu am facut cererea, adica fiica reclamantului, cererea de judecata in lipsa a fost semnata de altcineva, intrucat tatal meu nu poate sa tina nici macar stiloul in mana, d-apoi sa semneze. Apoi ni se spune sa precizam cuantumul despagubirilor solicitate, in termeiul art. 155 ind. 1 c. pr. civ. Nici asta nu stim ce inseamna si nici nu ne permitem sa angajam un avocat, prin urmare, ne poate sfatui cineva ce trebuie sa facem? Tatal meu a suferit mai multe accidente vasculare si niciun notar nu vrea sa ne faca procura prin care eu sa il reprezint in instanta, intrucat nu le permite diagnosticul, asa ca am ales judecata in lipsa, insa nu prea intelegem ce ni se cere. Va multumesc frumos!
~ final discuție ~