avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si partaj

Buna ziua. Sunt casatorita de 2 ani si de la un timp sotul meu nu si mai respecta amgajamentul luat. Locuim intr o casa construita in timpul casniciei cu bani de la mama lui. Doresc sa aflu daca in cazul in care divortam voi avea dreptul la o parte din aceea casa. Avem si o masina cumparata in aceleasi conditii. Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 1 Noiembrie 2009
valentyna1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Eugenia Constantin , Avocat 19:46, 1 Noiembrie 2009
potrivit codului familiei, bunurile obtinute in timpul casatoriei sunt bunuri comune, fiecaruia dintre soti revenindu-i o cota de 50/50. Insa, in cadrul unui proces de partaj, in instanta fiecare dintre soti va trebui sa demonstreze contributia reala la achizitionarea respectivelor bunuri.
Asadar, daca el va demonstra ca are o contributie mai mare ca a dvs. , va obtine o cota procetuala mai mare. E greu de dat un raspuns ferm asupra cotei care vi s-ar cuveni dvs. fara a avea probele in fata, de aceea va sugerez sa contactati un avocat caruia sa ii povestiti pe larg cazul dvs.
Ar fi bine sa vedeti si ce nuy merge in casnicia dvs si sa incercati sa gasiti o solutie de rezolvare ....sa nu va mai ganditi la divort.
In cazul partajului, fiind bunuri comune, dobandite in timpul casatoriei, acestea se vor partaja.... Depinde cum se demonstreaza cota de contributie a fiecarui sot.
nu se mai poate rezola nimic. lipseste noptile nu aduce bani in casa ma jigneste ma umileste in fata altor persoane viata sexuala lipsa de luni de zile. ce mai pot rezolva. nu este usor sa fiu sclav in casnicie. lipsa de respect si indiferenta sunt motivele care ma determina sa plec din viata lui.
luati-va un amant , cand va vedea ca-l tratati cu indiferenta se va intoarce inapoi:fight:
da, ar fi dragut sa l vad intorcandu se spasit. nu l mai vreau.il iubesc dar m a ranit mult.tot ce vreau acum e sa sufere.cand ne am luat acum 5 ani ( de 2 ani cu acte) nu avea nimic nici casa nici masina nici macar haine pe el. se imbraca de la fratele lui. acum are de toate. nu a munci pt nimic, a primit totul de la mama lui care a dat de o mica avere. nu vreau sa ramana cu totul pentru ca 5 ani am muncit si eu sa avem ceea ce avem acum.

Alte discuții în legătură

Nelamuriri ContSters138888 ContSters138888 Sunt casatorita din august 2008.Apartamentul in care locuim este pe numele soacrei.Am vrut sa divortez in mai multe randuri insa sotul m-a amenintat ca \" ma ... (vezi toată discuția)
Partaj getbeget getbeget sotul meu, se ocupa cu vanzare de masini second hand. are bani stransi din aceste vanzari, insa acum ca urmeaza sa facem partaj, imi spune ca eu nu am cum sa ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj Ioana201489 Ioana201489 Buna ziua, sunt casatorita din 2007. Sunt profesor, iar din 2011 predau si pentru o academie privata, veniturile aduse de mine fiind mai mari ca ale sotului. ... (vezi toată discuția)