Tamponare usoara intre 2 auto. Soferul vinovat recunoaste culpa. Se suna la asigurator, se deschide dosar de dauna si se face programare pt. constatare. La constatare, asiguratorul soferului vinovat decide ca a fost culpa comuna fara sa ofere justificari desi soferul vinovat isi sustine in continuare vinovatia. Cum ma sfatuiti sa procedez ? Am incercat sa renuntam la constatul amiabil prezentandu-ne la politie dar era prea tarziu.
Vinovatia se stabileste de asiguratori in functie de dinamica accidentului si a declaratiilor conducatorilor auto. Nu este suficient ca unul dintre conducatori sa se declare vinovat.
Serios ? De cand lucrul acesta ? Constatul amiabil de asta a fost creat. Cand una dintre cele doua parti isi recunoaste "amiabil" vina nu mai este nevoie de politie pentru indicarea vinovatului. In acest sens a fost gandit acest constat. Numa i ca soc de asig recurg la tot felul de protocoale si tot felul de trucuri pentru a plati doar o parte din daune, iar stimatii agenti de asigurari se comporta de parca ar fi politisti.Din fericire in instanta sunt castigate mai bine de 67% din cazuri.
Avand in vedere ca exista relativ multe cazuri de frauda in asigurari legiuitorul a dat posbilitatea asiguratorului de a-si face propriile investigatii privind modul de producere a accidentului. Aceste investigatii sunt facute de inspectorii de daune ai asiguratorului, dar in unele cazuri se apeleaza si la experti neutri.
Dupa terminarea investigatiilor asiguratorul va va comunica concuziile si oferta de despagubire. Daca nu sunteti multumit incercati rezolvarea litigiului prin mediere, iar daca nu reusiti apelati la instanta de judecata.
ing. Ioan Ciobanu
Rca
teodora28
buna ziua.am fost implicata intr-un accident celalt sofer a fost vinovat am completat amiabila,am fost la firma de asigurari ptr constatare numai ca cel ... (vezi toată discuția)