Avem urmatoarea situatie, vrem sa facem succesiunea dupa bunica noastra decedata, eu locuiesc pe pamantul ei, mai am 4 frati si 3 veri, bunica a avut 3 copii, marian, ion, gheorghe, toti sunt decedati, marian are 2 copii, gheorghe 1 copil si ion 4 copii dintre care si eu, fratii mei si verii sunt de acord sa renunte la dreptul lor de mostenitor in favoarea mea, problema este ca copilul lui gheorghe (verisoara mea) este plecata de foarte mult timp si nu avem cum sa dam de ea, cum pot sa termin succesiunea si sa fac titlu de proprietate pe acel pamant?
Pe care mentionez ca de cand m am nascut acolo am stat (57 ani) si platesc impozit de 22 de ani
Doar in instanta puteti dezbate succesiunea, avand in vedere ca nu exista intelegere intre mostenitori. Dupa inregistrarea dosarului in instanta, obtineti certificat de grefa si formulati o cerere la Evidenta Populatiei pentru a va indica ultimul domiciliu al verisoarei dvs.
Daca ajungeti la o intelegere dupa ce este indeplinita procedura de citare, incheiati o tranzactie.
Exista intelegere, toti mostenitorii vor sa renunte la drepturile lor in favoarea mea, intrebarea este cum pot face succesiunea in lipsa unuia dintre mostenitori, am inteles ca daca se deschide succesiunea si rudele renunta la dreptul lor in favoarea mea, daca verisoara, care poate fi chiar decedata dat fiind faptul ca nimeni nu a auzit de ea de foarte mult timp, nu raspunde la chemarea dezbaterii succesiunii dupa un anumit timp automat reiese ca si ea renunta la mostenire
Daca este decedata, atunci se vor introduce in cauza mostenitorii acesteia. Nu inseamna automat ca renunta la mostenire. Renuntarea trebuie sa fie expresa.