avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare hotarare judecatoreasca incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare hotarare judecatoreasca incredintare minor

Buna ziua!
In urma cu 3 ani,in urma divortului,minorul mi-a fost incredintat(mamei).Sunt singura,fara parinti in viata,rude,frati sau relatie,situatie financiara precaraAm incercat sa fac fata situatiei dar situatia m-a depasit.Financiar traiesc de la o zi la alta si datorita serviciului nu ii pot acorda timpul necesar copilului,acesta fiind nevoit sa stea singur inchis in casa(ca sa-l pot duce si aduce de la scoala trebuie sa lucrez tura 2,de la 13 la 22,perioada in care colilul sta inchis in casa).Tatal lui are posibilitati net superioare mie(parinti in viata,frati,relatie,situatie financiara buna).
Intrebare:exista posibilitatea schimbarii hotararii judecatoresti de incredintare a minorului catre tata?Daca da,care estr procedura?Mentionez ca prin asta se urmareste strict interesul copilui
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 16:59, 31 Mai 2018
O discuție cu tatal copilului, obtineți acordul acestuia si mergeți la notar. Dacă tatal copilului nu accepta sau nu găsiți notar dispus sa rezolve problema prin procedura grațioasă, nu aveți alta soluție de procesul , cu ancheta socială din care sa rezulte necesitatea încredințării către tata al copilului
O discuție cu tatal copilului, obtineți acordul acestuia si mergeți la notar. Dacă tatal copilului nu accepta sau nu găsiți notar dispus sa rezolve problema prin procedura grațioasă, nu aveți alta soluție de procesul , cu ancheta socială din care sa rezulte necesitatea încredințării către tata al copilului
Multumesc pentru raspuns!Deci se poate rezolva prin notariat?
Vorbiti cu fostul partener sa gasiti impreuna o solutie. E posibil sa contribuie el mai mult la pensia copilului. Referitor la partea a doua sigur puteti gasi pe cineva sa va ajute cu copilul dimineata astfel incat dumneavoastra sa lucrati in prima tura. Daca e suficient de mare sa stea singur in casa poate e suficient de mare si sa mearga singur la scoala.
Sunteti de apreciati ca puneti binele copilului pe primul loc insa pana a da copilul din mediul in care a fost obisnuit poate se gasesc si alte variante. Eu asa ma gandesc.

Multumesc!Tot ce ati spus iese din calcul.Copilul are 6 ani jumate,clasa pregatitoare,temperament coleric,inadaptabil colectivitatii,violenta dusa la extrema.Tatal nu se implica decat daca primeste,citez"custodie totala".

Alte discuții în legătură

Schimbarea domiciliului unui minor karmeni13 karmeni13 Buna ziua, de curand am divortat, avem un copil de 6 ani, cu resedinta stabilita de judecatorie la mine. Dupa divort a fost stabilita o pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program minor si nerespectarea deciziei de divort incheiata la notar Elenadoro Elenadoro Buna ziua. In urma cu un an am divortat la notar din cauza adulterului savarsit de sotul meu. Am decis la notar ca minorul in varsta de 6 cu nevoi speciale, ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor LidiaSav LidiaSav Divort de comun acord cu soțul, mergem la notar. Eu vreau sa plec din țară cu tot cu copil dupa pronunțarea divorțului. Pot face asta, chiar daca ... (vezi toată discuția)