Buna ziua!
In urma cu 3 ani,in urma divortului,minorul mi-a fost incredintat(mamei).Sunt singura,fara parinti in viata,rude,frati sau relatie,situatie financiara precaraAm incercat sa fac fata situatiei dar situatia m-a depasit.Financiar traiesc de la o zi la alta si datorita serviciului nu ii pot acorda timpul necesar copilului,acesta fiind nevoit sa stea singur inchis in casa(ca sa-l pot duce si aduce de la scoala trebuie sa lucrez tura 2,de la 13 la 22,perioada in care colilul sta inchis in casa).Tatal lui are posibilitati net superioare mie(parinti in viata,frati,relatie,situatie financiara buna).
Intrebare:exista posibilitatea schimbarii hotararii judecatoresti de incredintare a minorului catre tata?Daca da,care estr procedura?Mentionez ca prin asta se urmareste strict interesul copilui
Pai si cu aceste probleme il lasati singur in casa?????
Copilul are un diagnostic c? De ce spuneti ca e coleric si inadaptabil? totusi sta cate 8 ore singur cuc in casa, nu puteti gestiona ce face sau la ce se uita si e totusi mic si cu foarte multa energie care trebuie canalizata spre ceva si toate astea in timp ce colegii lui au masa pusa si stransa si merg in parc sau la tot felul de activitati. Ei pot socializa si dupa scoala.
Daca tot ati fi dispusa sa dati copilul tatalui de ce nu ati merge la mediator sa stabiliti custodie comuna si un program in care sa se implice amandoi parintii spre binele copilului?
Tocmai despre asta e vorba.Nu am posibilitatea de a ma ocupa de el atat cat trebuie.Custodia este comuna.Implicarea tatalui este conditionata de schimbarea hotararii judecatoresti prin care copilul mi-a fost increditat mie catre el.Nu am putut apela la ajutor de specialitate decat cate o sedinta,la 5 cabinete specializate,pt ca tatal nu-si da acordul si fara acord e caz penal.Ultima solutie pe care o am este protectia copilului.Si atunci....ce e mai bine pt copil,la tatal lui sau la centrul de educare comportamentala si emotionala(unde de asemeni am nevoie de consimtamant)?Sunt depasita.
Puteti face suplinire de acord pentru terapie care aproape sigur vi se va acorda. Cine v-a spus ca daca merge copilul la terapie fara acordul tatalui e caz penal? Sau de ce credeti ca vi se ia copilul daca apelati la Protectia Copilului? Nu este asa cum ati vazut la televizor.
Solicitati tatalui in scris sa isi dea acordul pentru terapie, prezentati recomandarile si apoi cereti suplinire de acord in instanta.
Mergeti la Protectia Copilului pentru ca sunt mari sansele ca minorul sa poata face terapie gratuit acolo. In orice caz, nu strica sa vorbiti si cu ei si stati fara griji, in Romania nu se iau copii de la parinti cand sunt abuzati sever d-apoi cand nu sunt.
Mai incercati in grupurile de mamici sau de parinti de pe facebook sa gasiti ajutor. Este uimitor ce fac parintii cand se mobilizeaza. Nu va lasati si nu mai credeti tot ce va spune fostul partener.
Referitor la pensia alimentara, plateste suma fixa sau procent? O plateste?
Va multumesc pentru timpul acordat si pentru sugestii.Povestea este foarte lunga si complicata.Momentan vroiam doar sa stiu daca este posibila acea schimbare de hotarare.Nu abandonez lupta deoarece este in joc viitorul copilului care in momentul de fata....este foarte"delicat".
Eu zic sa va ganditi ca nu e copilul delicat ci situatia delicata. Cu siguranta situatia e foarte lunga si dificila insa asa cum am zis, daca copilul are nevoie de terapie o poate capata si fara sa schimbati domiciliul.
Nu o sa puteti renunta niciodata la autoritatea parinteasca comuna, doar sa se stabileasca domiciliul,copilului la tata.
Realizez ca e ceva la mijloc pentru ca vorbim de un parinte care pe o parte nu doreste sa mearga copilul la terapie daca nu e la el, deci da dovada de ambitie in detrimentul clar al minorului, insa pe de alta parte desi copilul e mai dificil totusi are dragoste si disponibilitate de a se inhama la asa ceva si a-l lua la el.
Pe undeva situatie este tratata gresit. Poate amandoi parintii au nevoie de ajutor insa, in primul rand copilul.