avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Divort in Irlanda sau Romania
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Divort in Irlanda sau Romania

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu aceasta problema. Eu si sotul meu suntem cetateni romani casatoriti in Romania acum 18 ani, dar locuim in Irlanda de 15 ani. Avem 3 copii nascuti in Irlanda cu cetatenie Irlandeza doar. Suntem amandoi de acord sa divortam rapid si cu costuri putine. Va rugam sa ne ajutati cu cateva sfaturi si optiuni, gen: notar Romania ( dar ce implicatii sunt deoarece copii nu sunt Romani ), divort in Irlanda sau Romania. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Elena-Radulescu , utilizator 10:01, 1 Iunie 2018
Buna ziua,
Divort in Irlanda!
in Romania ar dura mai mult indiferent de ce cale ati alege (notar sau instanta)
Multumesc pentru raspuns in Irlanda dureaza 5 ani doar ca nu implica copii, precum in Romania Asistenta Sociala. Am inteles ca in Romania trebuie sa implic si copii daca au peste 10 ani. Doream sa evit implicarea copiilor.
Ultima modificare: Joi, 31 Mai 2018
Elena-Radulescu, utilizator
Probabil ca se finalizeaza mai repede in Romania in cazul acesta. Si va scuteste si de necesitatea de a comunica divortul pentru a fi notat la registrul de stare civila ulterior.
Daca sunteti de acord in toate privintele, numele ce il veti purta dupa divort, domiciliul copiilor, exercitarea drepturilor parintesti de catre ambii parinti, modalitatea de pastrare a legaturilor personale cu minorii, stabilirea contributiei la cheltuieli de crestere, educare, invatatura si pregatire profesionala, procedura nu ar trebui sa dureze foarte mult.
In ce priveste cetatenia copiilor, acestia au cetatenie Romana, dobandita de drept prin nasterea din parinti romani. Certificate de nastere Irlandeze se pot transcrie oricand pentru obtinerea certificatelor de nastere Romanesti, procedura este destul de simpla.
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum divortez fiind casatorit in irlanda? Ninia Ninia Sunt cetatean roman , m am casatorit cu o cetateana irlandeza in Irlanda. Locuim in Emiratele Arabe cu cei 2 copii. Cum pot obtine divortul? Pot divorta in ... (vezi toată discuția)
Tata - indemnizatie de crestere a copilului cu venituri din strainatate DenisaZR08 DenisaZR08 Buna ziua, As dorii sa intreb daca ati putea sa ma ghidati cu cateva informatii in legatura cu Indemnizatia de crestere a copilului cu venituri din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, nepotica mea,cetatean grec, cu mama romanca,locuieste ... profesoara10 profesoara10 Buna ziua, Nepotica mea,cetatean grec, cu mama romanca,locuieste la mine in Romania, din 2016, cu acordul parintilor. Nepotica este eleva in clasa a IV-a in ... (vezi toată discuția)