avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acordare drept de utilizare locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acordare drept de utilizare locuinta

Sunt divortat si detin un apartament - bun propriu - rezultat in urma unui partaj. Am doi copii rezultati din doua casatorii anterioare. Intentionez sa locuiesc (coabitez) impreuna cu prietena mea actuala in apartamentul meu, ea neavand deocamdata o proprietate ca bun propriu, iar perspectiva unei mosteniri sau efectuarii unui partaj cu fostul ei sot fiind, deocamdata, indepartata.

As dori sa stiu daca este posibila o forma legala prin care prietena mea sa poata locui in apartamentul meu chiar si dupa decesul meu, iar mostenitorii mei sa nu poata intra in posesia apartamentului pana cand ea nu decedeaza sau nu are acces pana atunci la propriile mosteniri sau imobile - bunuri proprii. Cu alte cuvinte, as dori sa aflu daca exista o solutie legala (fara succes in caz de atac in instanta) de a evita ca prietena mea sa ajunga ”in strada” in ipoteza decesului meu.

Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 1 Iunie 2018
vali61, utilizator
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 22:38, 1 Iunie 2018
Da, exista. Stabiliți la notar in favoarea prietenei Dvs un drept de abitație viagera dupa decesul Dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept viager de habitatie aaalinaaa aaalinaaa buna ziua, problema mea este urmatoarea: Am dobandit inaintea casatoriei in imobil,acum m-am casatorit,eu am o fetita din prima casatorie iar sotul meu un ... (vezi toată discuția)
Drept de a locui wazz wazz Soțul meu este în proces de partaj cu fosta soție, în urma procesului de divorț Se partajeaza un imobil. Dacă se hotărăște ca acesta sa revină în ... (vezi toată discuția)
Buna seara . am un prieten care a vandut casa actualei lui sotii ... dodorel62 dodorel62 Buna seara . Am un prieten care a vandut casa actualei lui sotii punand o clauza de abitatie viagera asupra intregului imobil existent , fara drept de ... (vezi toată discuția)